Hvordan Lage Et Dataprogram

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Et Dataprogram
Hvordan Lage Et Dataprogram

Video: Hvordan Lage Et Dataprogram

Video: Hvordan Lage Et Dataprogram
Video: hvordan jeg egentlig har det 2024, Kan
Anonim

I dag kan du finne dataprogrammer til nesten alle anledninger. Men det er situasjoner når det nødvendige programmet ikke ble funnet, eller forespørslene dine er så spesifikke at et slikt program ganske enkelt ikke eksisterer. Du kan bestille programmet fra en erfaren programmerer. Eller du kan prøve å skrive det selv.

Hvordan lage et dataprogram
Hvordan lage et dataprogram

Nødvendig

Programmeringsmiljø: Borland C ++ Builder, Borland Delphi eller Microsoft Visual Studio

Bruksanvisning

Trinn 1

For å skrive et program trenger du et programmeringsmiljø - det vil si et program der du vil skrive koden for programmet ditt. Det er mange programmeringsmiljøer for forskjellige språk, vi anbefaler å velge ett av tre: Borland C ++ Builder, Borland Delphi eller Microsoft Visual Studio. Sistnevnte kan betraktes som den mest "avanserte", men det er vanskeligere å mestre de to første.

Steg 2

Uansett hvilket programmeringsmiljø du velger, vil prinsippene for å skrive programmer fortsatt være omtrent de samme. Tenk først nøye gjennom algoritmen til det fremtidige programmet - det vil si hva, hvordan og i hvilken rekkefølge det skal gjøre det. Basert på dette, tenk over grensesnittet - hvilke vinduer, knapper og andre elementer som skal være i det. Og ikke glem at et velskrevet "mandat" av to tredjedeler bestemmer suksessen til alt påfølgende arbeid.

Trinn 3

La oss begynne å programmere. La oss si at du har valgt Borland C ++ Builder programmeringsmiljø. Du åpner programmet, foran deg er det et tomt "skjema". Det vil si forberedelsen av det fremtidige programmet. Dra de nødvendige elementene på den fra paletten med komponenter - knapper, vinduer, sett inn nødvendige etiketter osv. Alt dette kan flyttes i form, plasseres etter behov, størrelsen endres … På dette stadiet definerer du utseendet til ditt fremtidige program.

Trinn 4

Programgrensesnittet er klart. Vi går direkte til "koding" - det vil si at vi begynner å skrive koden som bestemmer ytelsen til programmet. Hvis du dobbeltklikker på et hvilket som helst element i skjemaet, åpnes den tilsvarende delen av koden. For eksempel klikket du to ganger på en knapp - et avsnitt med kode som bestemmer hvordan denne knappen fungerer, åpnes. Men mens den er tom, må du legge inn en kodelinje i den som bestemmer hva og hvordan skal skje når du trykker på knappen. Dette betyr at du på dette stadiet må fordype deg i studiet av programmering, i vårt tilfelle - på C ++ språk.

Trinn 5

Etter at du har skrevet programmet, begynner fasen av feilsøkingen. Dette betyr at du ikke bare trenger å lete etter mulige feil i driften, men også "torturere" programmet på alle mulige måter. Dette er nødvendig for at programmet skal være motstandsdyktig mot brukerhandlinger. Sørg for å sjekke hvordan det vil se ut på skjermer med forskjellige oppløsninger og størrelsesforhold. Vær oppmerksom på muligheten for å kjøre flere kopier av programmet - hvis dette er uakseptabelt, må du legge inn de riktige kodelinjene i programmet.

Trinn 6

Programmering er umulig å lære på en dag eller til og med i løpet av en uke. Start derfor studiet av denne kunsten med de enkleste eksemplene - for eksempel med opprettelsen av en tekstredigerer eller mediaspiller. Gjenta ferdige løsninger trinn for trinn, du vil forstå det grunnleggende om programmering og være i stand til å lage dine egne programmer.

Anbefalt: