Hvorfor Lager Datamaskinen Merkelige Lyder?

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Lager Datamaskinen Merkelige Lyder?
Hvorfor Lager Datamaskinen Merkelige Lyder?

Video: Hvorfor Lager Datamaskinen Merkelige Lyder?

Video: Hvorfor Lager Datamaskinen Merkelige Lyder?
Video: Det er mange rare lyder 2024, Kan
Anonim

En typisk hjemmecomputer skal være stille og skånsom. Og hvis han plutselig begynner å lage rare lyder, må du ta vare på "helsen" hans.

Hvorfor lager datamaskinen merkelige lyder?
Hvorfor lager datamaskinen merkelige lyder?

Støyende datamaskiner

Det er kule spillmonstre. For dem er ikke lydløshet det viktigste. Bare ytelse betyr noe. Spillere overklokker allerede raske prosessorer til kritiske hastigheter. De installerer utrolige skjermkort med ublu egenskaper. Alt dette er oppvarmet. Temperaturen inne i datamaskinen stiger, og varmen må forsvinne. Dette krever veldig kraftige, men støyende fans.

Hvis en spiller ikke bare bryr seg om hastighet, men også om seg selv, vil han installere et dyrere kjølesystem. For eksempel væske. Og så blir det ingen støy, ingen problemer med varmespredning.

Det er servere med høy ytelse fra store selskaper. De brøler som små fly. Dette er deres normale tilstand. Derfor er disse datamaskinene plassert i spesielle serverrom utstyrt med klimaanlegg og avbruddsfrie kraftsystemer. Å stadig være i samme rom med dem er ikke bare umulig, men skadelig for menneskers helse.

Men en vanlig hjemmecomputer skal fungere nesten lydløst.

Vifter

En god datamaskin er bokstavelig talt fullpakket med alle slags fans.

En datamaskin kan ha opptil et dusin fans. Det er alltid en vifte i strømforsyningen. Prosessoren har sin egen kjøler. Vifter er installert på både skjermkortet og diskene. Og flere ekstra deler kan installeres på saken.

Som enhver mekanisme krever de periodisk vedlikehold. Støv samler seg opp i bladene. Lagrene inne i viftene slites ut. Da lager datamaskinen rare lyder, alle slags fløyter og knirker. Kampmetoden er regelmessig rengjøring av datamaskinen for støv. Periodisk smøring av viftelagrene hjelper. Det er også en radikal måte - å erstatte et støyende produkt.

SOS

Men det høres enda verre ut. Du slår på datamaskinen, og et "klikk-klikk" høres fra den.

En sunn harddisk indikerer ikke tilstedeværelsen. Han er stille og performant. Og det begynner å lage fremmede lyder bare i tilfelle problemer.

Dette er en forkjemper for harddiskproblemer. Det må straks sjekkes. Det er bedre å lagre verdifull informasjon på andre disker. Det spiller ingen rolle hvor, det viktigste er at det er en kopi. Ellers risikerer du å miste de minneverdige fotografiene eller en nesten ferdig avhandling.

Anbefalt: