Hvordan Lage Dll-bibliotek

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Dll-bibliotek
Hvordan Lage Dll-bibliotek

Video: Hvordan Lage Dll-bibliotek

Video: Hvordan Lage Dll-bibliotek
Video: СОЗДАНИЕ DLL C# | КАК ПОДКЛЮЧИТЬ DLL | C# ПЛЮШКИ 2024, Kan
Anonim

DLL er et stykke kode som er lagret i filer med.dll-utvidelse. Et stykke kode kan brukes av andre applikasjoner, men biblioteket er ikke et program i seg selv. I hovedsak er dynamisk koblede biblioteker samlinger av kompilerte funksjoner. Imidlertid har slike biblioteker en rekke særegenheter - for eksempel hvis noen applikasjoner kjøres samtidig i systemet og de bruker funksjoner i samme DLL, vil bare en av bibliotekene være permanent i minnet - denne metoden sikrer økonomisk bruk av hukommelse.

Hvordan lage dll-bibliotek
Hvordan lage dll-bibliotek

Nødvendig

Kompilator

Bruksanvisning

Trinn 1

Lag et nytt prosjekt i kompilatoren ved å velge menyelementene "File", "New", "Library dll" sekvensielt. Et prosjekt vil bli opprettet med følgende innhold: "intWINAPI_Dll_Entry_Point (HINSTANCE_hinst_unsignedlong {return 1;}".

Steg 2

I tillegg vil det være en langvarig kommentaradvarsel om at for at biblioteket skal fungere, må det leveres et antall.dll-er, forutsatt at forekomster av String-klassen brukes. For å importere og eksportere fra en DLL, må du bruke henholdsvis _import og _export-modifikatorene. I tillegg, avhengig av versjonen av kompilatoren, er det tillatt å bruke det nye nøkkelordet _delspec () med henholdsvis dllimport- og dllexport-parameterne.

Trinn 3

For å eksportere funksjoner fra biblioteket trenger du en topptekstfil med en beskrivelse av _delspec (dllexport) for den eksporterte funksjonen. For å importere funksjoner til applikasjoner, må brukeren installere en lignende headerfil, men med en _delspec (dllimport) beskrivelse, noe som kan forårsake ulempe. Dette problemet kan enkelt løses: legg til følgende i bibliotekets headerfiler: “#ifdefined (BUILDDLL); # defineDLL_EXP_declspec (dllexport); # else; #ifdefined (BUILDAPP); # defineDLL_EXP_declspec (dllimport); # elseL #_def; #endif endif.

Trinn 4

Kompilere prosjektet. Hvis du trykker "Kjør", vil kompilatoren etter fullføring av konstruksjonen vise en melding om umuligheten av å utføre programmet. Ringesøknaden skal nå skrives. I samme katalog oppretter du et nytt prosjekt (File / NewApplication), plasserer en knapp i skjemaet og oppretter en OnClick-behandler.

Trinn 5

Etter det er det bare å åpne prosjektet og legge til.lib-filen fra forrige prosjekt med DLL (høyreklikk, "Legg til" -element), og deretter starte prosjektet.

Anbefalt: