Hvordan Lage Hyperkoblinger

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lage Hyperkoblinger
Hvordan Lage Hyperkoblinger
Anonim

Hovedfunksjonen i språket for hypertekstmarkering av dokumenter - HTML er evnen til ikke bare å utføre den nødvendige markeringen av dokumentet, men også å koble sammen flere dokumenter som kan være i hvilken som helst avstand fra hverandre. Disse funksjonene letter oppgaven med å navigere, både mellom separate dokumenter og i en kompleks. I utgangspunktet er en lenke den samme koden med visse attributter.

Hvordan lage hyperkoblinger
Hvordan lage hyperkoblinger

Bruksanvisning

Trinn 1

For å lage de enkleste html-sidene, er den vanligste teksteditoren "notisblokk" nok. I de innledende stadiene bør du studere de grunnleggende reglene for å lage dokumenter på html-språket og huske i det minste de grunnleggende kodene. Hvis du umiddelbart jobber med redaktører der automatisk erstatning er til stede, kan memoriseringsprosessen bli forsinket. For å jobbe med koden tydeligere anbefales det imidlertid å bruke tekstredigerere med tekstheving, for eksempel "Notepad ++".

Steg 2

Start med det enkleste eksemplet. Lag en mappe for testen med et hvilket som helst navn du liker, og opprett to filer med.html-utvidelsen - index.html og page.html. Videre, i hver av dem, skriv ned det grunnleggende "rammeverket" som ligger til grunn for en hvilken som helst html-side:

Side tittel

*** hovedsiden koden er skrevet her ***

Lagre endringer i filer.

Trinn 3

Åpne "index.html" -filen for redigering og skriv følgende på kildekoden:

Lenke til sideside

Her er "a" en kode for å danne en hypertekstlenke. Attributtet “href” indikerer adressen brukeren vil gå til ved å klikke på den opprettede lenken. Det kan være enten en side i samme mappe som hovedsiden, eller hvilken som helst nettverksadresse. Hvis du spesifiserer banen til en fil i adressen, vil du få en lenke til å laste den ned, fordi når du navigerer gjennom den, vil nettleseren prøve å åpne filen, og for dette må filen først lagres.

Trinn 4

Utforsk også de ekstra tagattributtene til en vanlig lenke til et dokument eller en fil. Du kan også opprette en lenke for å opprette et brev.

For eksempel:

DarkHTML - lenke for sending av e-post

Trinn 5

Koblingen kan også føre til kjøring av visse kommandoer på javascript-språket.

Eksempel:

lenke til nytt vindu åpner dokumentet i et nytt vindu 300 * 200

Anbefalt: