Hvilket Program å Redigere Bilder

Innholdsfortegnelse:

Hvilket Program å Redigere Bilder
Hvilket Program å Redigere Bilder

Video: Hvilket Program å Redigere Bilder

Video: Hvilket Program å Redigere Bilder
Video: #2 - Photoshop eller Lightroom - Hvilket program skal du bruke for å redigere bilder? 2024, Kan
Anonim

Selv en erfaren fotograf med det mest sofistikerte kameraet til rådighet kan ikke alltid ta det perfekte bildet med en gang. Enda vanskeligere oppgaver kan oppstå når du gjenoppretter gamle fotografier. Det er spesielle redigeringsprogrammer for redigering av digitalisert fotografisk materiale.

En god fotograf redigerer til og med flotte bilder
En god fotograf redigerer til og med flotte bilder

Nødvendig

  • - Personlig datamaskin;
  • - Adobe Photoshop-program;
  • - Gimp-programmet;
  • - FastStone Image Viewer-program;
  • - Internett-tilkobling.

Bruksanvisning

Trinn 1

Blant de mange bilderedigeringsprogrammene er den ubestridte lederen Adobe Photoshop. Dette programmet vil være nødvendig for deg hvis du driver profesjonelt med fotografering eller forbereder bilder for utskrift. Hvis du er amatør eller nybegynnerfotograf, er Adobe Photoshop også veldig passende for deg på grunn av grensesnittets enkelhet og klarhet.

Steg 2

Adobe Photoshop lar deg bruke nesten alle effekter og teknikker som er kjent i analog fotografering på et allerede digitalisert fotografi. Du kan få effekten av soling, isogelia, enkelt justere fargespekteret, "trekke ut" detaljer fra skyggen ved hjelp av Curves-funksjonen. Adobe Photoshop kan automatisk justere lysstyrke, kontrast og farge, noe som gjør det enklere og raskere for deg å redigere bildene dine. Bare husk at Adobe Photoshop er et betalt program.

Trinn 3

Hvis du av en eller annen grunn ikke vil kjøpe Adobe Photoshop, kan du bruke Photoshop Online-tjenesten helt gratis. Denne tjenesten vil være av interesse for deg også av det faktum at ressursene på datamaskinen din praktisk talt ikke brukes. Selve programmet og midlertidige filer ligger på serveren, som lar deg spare diskplass, mens du fjerner kravene til kompatibilitet med programmet med operativsystemet.

Trinn 4

Et alternativ til Adobe Photoshop er Gimp-editoren. Denne gratis bildeditoren ser veldig ut som Adobe Photoshop, men den er ikke en klon, og du må bli vant til grensesnittet. Gimp ble opprinnelig utviklet for Linux-operativsystemet og har for tiden versjoner for både Windows og Mac Os. Windows-versjonene av Gimp er sakte å laste inn, men funksjonaliteten er ganske sammenlignbar med Adobe Photoshop. For øyeblikket er Gimp fullstendig russifisert.

Trinn 5

Du trenger kanskje ikke hele funksjonen til kraftige bilderedigerere for å behandle bilder. Vær oppmerksom på FastStone Image Viewer. FastStone Image Viewer har hovedsakelig en grafisk visning, og har mange funksjoner for redigering og konvertering av bilder. Dette gratis programmet er like enkelt å bruke som mange betalte, og FastStone Image Viewers retusjerings- og fargekorrigeringsfunksjoner er gode.

Anbefalt: