Hva Er En Database

Innholdsfortegnelse:

Hva Er En Database
Hva Er En Database

Video: Hva Er En Database

Video: Hva Er En Database
Video: Hva er en database? (Informasjonsteknologi 1) 2024, Kan
Anonim

Database (DB) er en samling av informasjon fra ethvert fagområde, organisert i henhold til spesifikke regler og vedlikeholdt i dataminnet. Det er ingen definisjon av dette begrepet, men det er følgende særegenheter i en database: den lagres og behandles også i datasystemer, data i en database har en logisk struktur, i en database er det metadata som beskriver strukturen.

Hva er en database
Hva er en database

Bruksanvisning

Trinn 1

De enkleste eksemplene er bildatabaser (butikk), høyere utdanningsdatabaser (referansebok), produktdatabaser (lager) osv. Et av de sentrale punktene i enhver database er datamodellen den bruker. Det inkluderer datastrukturen i databasen, deres forhold og kommunikasjonsmetoder med hverandre, samt operasjoner på dem. Det er tre typer datamodeller: hierarkisk modell, nettverk, relasjonell.

Steg 2

Essensen av den hierarkiske strukturen er som følger. Databaseelementer på ett nivå er underordnet elementer på et annet nivå. Koblingene mellom elementene som et resultat danner strukturen til treplanen. De. det følgende skjer: elementene som er originalen, gir opphav til nye elementer, og de er i sin tur enda nyere. En viktig funksjon er at ethvert element bare kan ha en forelder. Et godt eksempel på en hierarkisk datamodell er slektstreet.

Trinn 3

I nettverksstrukturer kan ethvert underordnet element ha mer enn en generator. Hovedforskjellen mellom en nettverksstruktur og en hierarkisk er at ethvert element i nettverksmodellen har et forhold til alle andre elementer i den. Et eksempel på en nettverksdatabase vil være en database som inneholder informasjon om studenter som går på klasser for spesifikke instruktører. Én student kan delta på fagene til forskjellige lærere, og forskjellige studenter kan komme til samme lærer.

Trinn 4

En relasjonsdatabase er en som kan representeres som en todimensjonal matrise. Ideen er å representere vilkårlige forhold mellom elementer i en todimensjonal tabell. Et eksempel vil være en tabell som vil inneholde informasjon om studenter. Én linje vil tilsvare en student, dvs. være ett stykke data. Kolonnene vil inneholde informasjon om studentene, for eksempel navn, fødselsdato, adresse osv.

Trinn 5

Et databasesystem (DBMS) er en spesialisert programvare som kreves for å opprette, vedlikeholde og støtte databaser. DBMS er i stand til å legge inn informasjon i databasen, redigere den, søke og utføre andre operasjoner. Eksempler inkluderer Microsoft Access, MySQL, Microsoft SQL Server, Paradox, Oracle, etc.

Anbefalt: