Hvordan Snu En Kolonne I Excel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Snu En Kolonne I Excel
Hvordan Snu En Kolonne I Excel

Video: Hvordan Snu En Kolonne I Excel

Video: Hvordan Snu En Kolonne I Excel
Video: Hvordan indsætter man kolonner og linjer i Excel uden mus? 2024, April
Anonim

I Microsoft Office Excel-regnearkeditoren brukes datasorteringsoperasjonen til å endre rekkefølgen på rader i en kolonne. Den bestemmer rekkefølgen som verdiene plasseres i en kolonne ved å sammenligne dem med hverandre. Noen ganger er det imidlertid nødvendig å reversere rekkefølgen på radene, uavhengig av verdiene i cellene. En måte å gjøre dette på er å dra nytte av innebygde Excel-funksjoner.

Hvordan snu en kolonne i Excel
Hvordan snu en kolonne i Excel

Nødvendig

Tabellredaktør Microsoft Office Excel 2007 eller 2010

Bruksanvisning

Trinn 1

Du må manuelt skrive inn adressene til den første og siste cellen i den redigerte kolonnen i formelen. Hvis tabellen er stor nok til å passe inn i ett skjermbilde, blar du nedover og noterer eller skriver ned linjenumrene til de første og siste cellene i det vendt området.

Steg 2

Velg en gratis kolonne på arket for hjelpekolonnen - høyden vil matche høyden på den originale kolonnen. Plasser innsettingspunktet i den første cellen i denne kolonnen. Gå til "Formler" -fanen i regnearkmenyen og i kommandogruppen "Funksjonsbibliotek", åpne rullegardinlisten "Referanser og matriser". I listen over funksjoner velger du linjen "OFFSET".

Trinn 3

I det første feltet - "Link" - i den åpnede dialogen, skriver du inn adressen til den siste cellen i den vendt kolonnen. Sett dollartegn foran kolonnen og kolonnebetegnelsene i denne adressen. For eksempel, hvis kolonnen ender i celle F63, skal posten se slik ut: $ F $ 63.

Trinn 4

Hele formelen i neste felt - "Offset_by_lines" - må skrives manuelt. Først kopierer og limer du inn følgende sett med funksjoner og operasjoner i et Excel-skjema: (LINE () - LINE ()) * - 1. Deretter, innenfor parentesene til den andre LINE () -funksjonen, skriver du adressen til den første cellen i den reversible kolonnen, som i forrige trinn, og skiller bokstaver og tall med et dollarsymbol. For eksempel, hvis adressen til den første cellen er F25, bør hele linjen se slik ut: (LINE () - LINE ($ F $ 25)) * - 1.

Trinn 5

I det neste feltet i skjemaet - "Offset_by_column" - sett null, og la resten av feltene være tomme. Klikk på OK, og formelcellen viser innholdet i den siste raden i den omvendte kolonnen.

Trinn 6

Spre denne formelen over kolonnen til høyden på den vendt kolonnen - dra den svarte prikken i nederste høyre hjørne av cellen ned til ønsket rad med musen. Som et resultat vil hele hjelpekolonnen fylles i omvendt rekkefølge med verdiene til den opprinnelige.

Trinn 7

Velg og kopier dette vertikale området av celler. Høyreklikk deretter på den første cellen i kildekolonnen og velg "Verdier" i delen "Lim inn alternativer" i hurtigmenyen. Dette fullfører operasjonen, og du kan slette hjelpekolonnen med formler.

Anbefalt: