Hvordan Kalibrere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Kalibrere
Hvordan Kalibrere

Video: Hvordan Kalibrere

Video: Hvordan Kalibrere
Video: Leica Maskinstyring. Hvordan kalibrere skuffe ? 2024, Kan
Anonim

Enten du jobber med grafikkprogrammer, designer, redigerer videoer og fotografier, hvordan skjermen din gjengir farger er spesielt viktig for deg. Korrektheten i fargegjengivelse er nøkkelen til riktig visuelt arbeid og tilstrekkelig vurdering og oppfatning. Hvis du akkurat har begynt å få kunnskap om bildebehandling og arbeid i Photoshop eller Corel, må du kalibrere skjermen for å sikre at den har riktig farge.

Hvordan kalibrere
Hvordan kalibrere

Bruksanvisning

Trinn 1

Det er flere forskjellige måter å kalibrere fargegjengivelsen på skjermen. Den dyreste måten er å kjøpe en spesiell kalibrator med høy presisjon som kobles til en datamaskin og gir kalibrering av høyeste kvalitet. Imidlertid har ikke alle muligheten til å kjøpe en slik kalibrator og betale for programvaren som kreves for driften.

Steg 2

En rimeligere og enklere måte er å bruke en rekke skjermkalibreringsprogrammer, inkludert de som følger med skjermkortet. Ulempen med denne kalibreringsmetoden er mangelen på klarhet og nøyaktighet i resultatet, men i mangel av et bedre alternativ kan du bruke noen av de lignende programmene - for eksempel Atrise Lutcurve.

Trinn 3

Dette programmet korrigerer fargebildet på skjermen i henhold til det grå området som menneskets øye er følsomt for. Programmet korrigerer unøyaktigheter i bildet med tilstrekkelig kvalitet og gjør skjermen behagelig å jobbe med.

Trinn 4

Arbeid med programmet bør ikke forårsake problemer på grunn av det intuitive grensesnittet og muligheten til å oversette kontrollene til russisk.

Trinn 5

Ved hjelp av programmet kan du oppnå de ønskede tekniske egenskapene til skjermen - en gamma fra 0, 1 til 5, 0, en fargetemperatur på 6500 K, et lysstyrkenivå på 80 og andre viktige parametere.

Anbefalt: