Hvordan Ta Et Skjermbilde Av En Bærbar PC-skjerm

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Et Skjermbilde Av En Bærbar PC-skjerm
Hvordan Ta Et Skjermbilde Av En Bærbar PC-skjerm

Video: Hvordan Ta Et Skjermbilde Av En Bærbar PC-skjerm

Video: Hvordan Ta Et Skjermbilde Av En Bærbar PC-skjerm
Video: Hvordan ta et skjermbilde? 2024, April
Anonim

Å fange en ramme av et vellykket fullført nivå av et dataspill, en interessant video eller bare et skrivebord og dele den med en venn er et øyeblikk. Det er nok å vite hvordan du tar et skjermbilde av den bærbare skjermen. Det tar bare 2-3 museklikk.

Ta et skjermbilde av skjermen selv
Ta et skjermbilde av skjermen selv

Bruksanvisning

Trinn 1

Vær oppmerksom på den øvre blokken med knapper på tastaturet. Det er her nøkkelen ligger som lar deg ta et skjermbilde av den bærbare skjermen. Det kalles “Print Screen” eller “PrScr” for kort og følger vanligvis F12-funksjonstasten.

Steg 2

Klikk på “Skriv ut skjerm” -knappen til rett tid. Det ferdige skjermbildet kopieres til datamaskinens utklippstavle - et spesielt internt minneområde for midlertidig kopiering av informasjon. For å ikke ved et uhell slette det fangede skjermbildet fra minnet, må du midlertidig avstå fra å kopiere forskjellige data.

Trinn 3

Åpne standard Microsoft Windows-bilderedigeringsprogram som heter MS Paint. Du finner den i listen over standardprogrammer i Start-menyen. På toppanelet velger du "Rediger" -fanen og "Lim inn" -elementet i den. Du kan også bruke tastekombinasjonen "CTRL + V". Som et resultat av dette vil skjermbildet av den bærbare skjermen du tok vises i programmet som et bilde. Rediger det etter behov: øk eller reduser størrelsen, klipp ut unødvendige kanter eller deler, endre skyggepaletten, legg til notater osv.

Trinn 4

Lagre skjermbildet ved å velge alternativet Lagre som … i kategorien Fil eller ved å trykke CTRL + S. Spesifiser et passende bildeformat og gi det navn, velg deretter mappen der den skal plasseres og klikk "Lagre". På samme måte kan du ta et skjermbilde på en bærbar datamaskin et ubegrenset antall ganger.

Anbefalt: