Hvordan Beregne Alder I Excel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Beregne Alder I Excel
Hvordan Beregne Alder I Excel

Video: Hvordan Beregne Alder I Excel

Video: Hvordan Beregne Alder I Excel
Video: Matematikmikkel viser hvordan man laver regression i Excel 2024, April
Anonim

Microsoft Office Excel, Gnumeric og OpenOffice.org Calc-programvarepakker lar deg ikke bare lage og redigere regneark, men også utføre beregninger. Du kan for eksempel angi fødselsårene til personene som er oppført i listen og automatisk beregne alderen deres.

Hvordan beregne alder i Excel
Hvordan beregne alder i Excel

Bruksanvisning

Trinn 1

Legg igjen en celle i tabellen for gjeldende årstall. Skriv inn riktig nummer der (må være firesifret, ikke forkortet tosifret). I alle eksemplene nedenfor antas inneværende år å bli lagt inn i celle A1.

Steg 2

Du kan også gjøre at inneværende år blir satt automatisk. Da trenger ikke verdien av den tilsvarende cellen endres manuelt årlig, men riktige beregninger vil bare utføres hvis klokken og kalenderen er riktig innstilt på datamaskinen. For å gjøre dette, bruk følgende formel: = år (i dag ()) på russisk eller = år (i dag ()) - på engelsk. I Gnumeric-programmet, heretter, bruk operatørene på engelsk, selv om selve programgrensesnittet er russifisert.

Trinn 3

I cellen der personens alder skal være, skriv inn følgende uttrykk: = A1-Xn, der Xn er cellen der personens fødselsår ligger. For eksempel, hvis den ligger i celle B4, vil uttrykket se ut som: = A1-B4.

Trinn 4

Denne metoden er upraktisk ved at fødselsdatoene til alle som er oppført i tabellen er tatt for 1. januar, og alderen blir beregnet uten å ta hensyn til at fødselsdager også kan falle på midten eller slutten av året. For å beregne alderen mer nøyaktig, legg den gjeldende datoen i celle A1 i formatet som kontorpakken du bruker er konfigurert for (disse innstillingene kan endres). Hvis for eksempel datoformatet er dd / mm / åååå og i dag er 6. april 2012, skriver du inn 2012-04-06 i denne cellen. Vær oppmerksom på at i dette tilfellet må du endre innholdet i denne cellen manuelt hver dag. For å unngå dette, skriv inn følgende uttrykk i det: = i dag () eller = i dag (). I dette tilfellet, som i forrige tilfelle, må du sørge for at klokken og kalenderen er riktig innstilt på datamaskinen.

Trinn 5

I stedet for personens fødselsår, angir du fødselsdatoen i riktig celle i formatet som kontorpakken er konfigurert for. Og i cellen der den automatisk beregnede alderen skal angis, skriv inn følgende uttrykk: = datert (A1; Xn; "y") eller = datert (A1; Xn; "y"). For eksempel: = datedif (A1; B4; "y"). Bokstaven y er latin i begge tilfeller.

Anbefalt: