Hvordan åpne Djvu Filer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne Djvu Filer
Hvordan åpne Djvu Filer

Video: Hvordan åpne Djvu Filer

Video: Hvordan åpne Djvu Filer
Video: How to Open djvu File on Windows 2024, Kan
Anonim

E-bøker tilbys ofte for nedlasting i DjVu-format. Mange brukere er nølende med å laste opp en slik fil for seg selv. vet ikke hvilket program du skal åpne.

Hvordan åpne djvu filer
Hvordan åpne djvu filer

Hva er DjVu-format

DjVu er formatet der skannede bilder lagres. Den lar deg enkelt se skannede bøker, magasiner og andre tekstdokumenter.

Dette formatet brukes når du arbeider med tekster som har mange elementer som er vanskelige å gjenkjenne. Vi snakker om formler, tabeller, diagrammer, figurer. I tillegg er DjVu egnet for lagring av tekstinformasjon, som ikke kreves gjenkjent, fordi den er bevart i sin opprinnelige form. Dette er for eksempel skannede pergamenter og andre historiske dokumenter.

Mange biblioteker bruker DjVu som sitt primære lagringsformat for digitaliserte bøker. Dette er grunnen til at du må være kjent med programmer som åpner filer i dette formatet.

DjVu programvare

Et av de beste verktøyene er WinDjView. Dette programmet lar deg raskt og enkelt lese DjVu-dokumenter. WinDjView har et stort antall funksjoner: visning i forskjellige moduser (enkeltside, kontinuerlig, fullskjerm), bilderotasjon, visning av miniatyrbilder, muligheten til å lage kommentarer og bokmerker. Hvis du har kommet over DjVu-formatet for første gang og ikke vet hvordan du åpner det, anbefales dette programmet.

Et annet populært program for å jobbe med DjVu er DjVu Reader. Den har et enkelt grensesnitt og kan lanseres uten installasjon: du trenger bare å laste ned arkivet, pakke det ut og åpne dokumentet. DjVu Reader lar deg jobbe i ett og to vindusmodus, vise en eller flere sider, justere lysstyrke, kontrast og andre parametere.

STDU Viewer er et universelt program som hjelper deg med å åpne e-bøker i forskjellige formater. Det lar deg jobbe ikke bare med DjVu, men også med andre populære formater (PDF, FB2 og andre). Merk at allsidighet ikke er den eneste fordelen - programmet gir alle muligheter for fullverdig arbeid. Brukeren kan opprette bokmerker, administrere skrifter, se sideminiatyrbilder.

Du kan også åpne DjVu-filer ved hjelp av CoolReader-programmet. Den brukes også når du arbeider med FB2, TXT, RTF, HTML, etc. CoolReader kan installeres på Windows, Linux, Mac OS X, Android, Symbian OS og andre. I dette programmet kan du se bøker i forskjellige moduser og gjenkjenne forskjellige tekstkodinger. Du kan også jobbe med CoolReader uten installasjon.

Anbefalt: