Hvordan Oversette Byte

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Oversette Byte
Hvordan Oversette Byte

Video: Hvordan Oversette Byte

Video: Hvordan Oversette Byte
Video: Hvordan man får gaskøleskabet til at køle igen - How to make your fridge cool again. 2024, Kan
Anonim

Vi kommer ofte over måleenheter for informasjon, hastigheten på overføringen eller lagringsmengden. I dette tilfellet er det ofte nødvendig å konvertere byte til kilobyte, megabyte, gigabyte og andre grader. La oss vurdere hvordan du gjør dette og ikke ta feil.

Hvordan oversette byte
Hvordan oversette byte

Bruksanvisning

Trinn 1

En byte er en måleenhet for mengden informasjon. Behovet for en slik enhet oppstod da datamaskiner dukket opp. Siden informasjonsbehandling i dataprosessorer er basert på det binære beregningssystemet, er måleenhetene basert på det binære systemet. Så, 1 kilobyte er lik 2 til den tiende kraften til en byte. Det vil si at for å konvertere byte til kilobyte, trenger du bare å multiplisere antallet deres med 1024 (dette er 2 til 10. kraft). I Windows er det enkelt å gjøre dette ved hjelp av den innebygde kalkulatoren (Start -> Programmer -> Tilbehør -> Kalkulator).

Steg 2

På grunn av at vi i alle andre henseender bruker desimalsystemet for beregning, er det vanskelig å unngå forvirring i forhold til måleenhetene for informasjon. I det metriske målesystemet som er vedtatt i de fleste land og i innenlandske standarder (GOST) for prefiksene mega, giga, tera, etc. faste verdiene i desimalsystemet. Det vil si mega = 10 til den sjette makten, giga = 10 til den niende, tera = 10 til den tolvte kraften. Derfor er for eksempel 1 megabyte ifølge GOST lik 1000 kilobyte, selv om den i det binære systemet skal inneholde 1024 kilobyte. Og 1 gigabyte skal være lik 1024 megabyte eller 1 073 741 824 byte. Dette må man huske på når man konverterer byte til kilo-, mega- og andre krefter. For eksempel, når du kjøper en flash-stasjon med en kapasitet på 4 gigabyte (ifølge GOST), må du huske på at den ikke har plass til mer enn 3, 73 gigabyte (4 294 967 296 byte) informasjon.

Anbefalt: