Hvorfor Trenger Du Et Programmeringsspråk

Hvorfor Trenger Du Et Programmeringsspråk
Hvorfor Trenger Du Et Programmeringsspråk

Video: Hvorfor Trenger Du Et Programmeringsspråk

Video: Hvorfor Trenger Du Et Programmeringsspråk
Video: Hvorfor trenger vi variabler? (Intro til programmering 11 av 40) 2024, April
Anonim

Hvis du kjøper deg en veldig kraftig PC, bruker du mye penger, så tro meg, uten god programvare vil det ikke være noen mening i det. Og for å lage programvare bruker de programmeringsspråk.

Hvorfor trenger du et programmeringsspråk
Hvorfor trenger du et programmeringsspråk

La oss starte med de aller første programmeringsspråkene. De dukket opp i de fjerne 50-årene av forrige århundre. Da tillot de deg bare å utføre de enkleste kommandoene. For eksempel gjorde slike programmeringsspråk det mulig å legge til og multiplisere tall; for dette ble det skrevet en spesiell programkode. Og slike språk i seg selv er nødvendige for å transformere menneskelig lesbar kode til tekst som er forståelig for prosessoren. Tross alt fungerer en prosessor bare med binær kode, en slik kode for en prosessor kan bare være et sett med tall: 0101000001. For å konvertere et programmeringsspråk til forståelig maskinkode, brukes en kompilator eller tolk. For eksempel brukes en kompilator for å konvertere C ++ -språket, men en spesiell tolk er nødvendig for å jobbe med Python-språket.

For å få en bedre forståelse av hvorfor programmeringsspråk er nødvendig, og hva er bruken av dem, er det nødvendig å nevne Internett som et eksempel. Hver dag besøker du dusinvis av forskjellige interessante nettsteder. For at disse nettstedene skal fungere riktig, er det nødvendig å opprette dette nettstedet profesjonelt. De fleste nettsteder er bygget ved hjelp av HTML-markering, men det skal forstås at HTML ikke er et programmeringsspråk. Det trengs bare for å lage et enkelt nettsted. For å lage et godt funksjonelt nettsted, må du også lære Perl eller PHP, dette er allerede fullverdige programmeringsspråk.

Det er to hovedgrupper med programmeringsspråk, den første gruppen er på lavt nivå og den andre gruppen på høyt nivå. Språket av den første typen er nærmest maskinkoden. De regnes som de vanskeligste å programmere med. Men på programmeringsspråk på høyt nivå er koden mer som en menneskelig tekst.

Språk er veldig forskjellige, det er mange av dem. Imidlertid er det få populære. Det populære språket er C ++, og det er også C # språk (C "Sharp"). Dette språket ble utviklet av MicroSoft. Det er også Delphi, et forbedret Pascal-språk. Sikkert mange studerte Pascal på skolen. Delphi ble utviklet av Borland, og dette selskapet opprettet også Borland Delphi utviklingsmiljø.

De fleste tror at en datamaskin bare er en bærbar PC eller en systemenhet, eller kanskje en nettbrett med en telefon, men dette er langt fra tilfelle. Datamaskiner omgir deg overalt, til og med en vanlig TV er allerede en datamaskin, en terminal i en bank er også en datamaskin. Selv moderne klimaanlegg er datamaskiner. Og for at denne teknikken skal fungere, jobber millioner av programmerere over hele verden med å utvikle programvarekode for hver enhet.

Anbefalt: