Hvordan Krympe Lugs

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Krympe Lugs
Hvordan Krympe Lugs

Video: Hvordan Krympe Lugs

Video: Hvordan Krympe Lugs
Video: How to crimp a lug (3 methods tested) 2024, Kan
Anonim

For høykvalitetsdrift av kommunikasjonslinjer, så vel som elektrisk eller elektronisk utstyr, er det nødvendig at ledningene er korrekt og pålitelig krympet. Lugs og krympeverktøy kommer i forskjellige former, men prinsippet for krymping av kabler og individuelle ledninger er det samme.

Hvordan krympe lugs
Hvordan krympe lugs

Nødvendig

UTP-5E-kabel, skjermet eller uskjermet, crimper, to RJ-45-lugs, tester for å sjekke kvaliteten på kabelkrymping

Bruksanvisning

Trinn 1

Ta en UTP-5E-kabel og mål den til ønsket lengde, og kutt den. Kabelen kan være skjermet eller uskjermet. Hvis ledningen skal brukes utendørs i fremtiden, er det bedre å velge en skjermet - signalet vil være mer beskyttet. Hvis kabelen skal brukes innendørs, kan den uskjermede versjonen av UTP-5E-kabelen også brukes. Det er viktig å huske at lengden på ett segment ikke kan være mer enn 100 m. Etter å ha kuttet til ønsket lengde, må du fjerne isolasjonen og koble ledningene på begge sider med en krymper. For dette har den en rund nisje med et blad. Det er viktig å huske at avstanden fra enden skal være 13 mm. For å fjerne den ytre kappen, vri kabelen 360 grader uten å åpne krymperen og fjern den kappede delen.

Steg 2

Ordne ledningene etter farge i en bestemt rekkefølge. En av de mest allsidige ledningene: hvit med oransje, oransje, hvit med grønn, blå, hvit med blå, grønn, hvit med brun, brun. Etter at du har plassert ledningene, trimmer du endene igjen, om nødvendig, og setter dem i RJ-45-kontakten. For riktig plassering har kontakten stier som gjør at en separat ledning kan føres til pin-nummeret.

Trinn 3

Sett spissen inn i riktig spor i krimpen. Klem den for å krympe endene på ledningen. Gjør det samme for den andre enden av ledningen. Kabelen er klar. Før du bruker den, er det verdt å sjekke med en tester.

Anbefalt: