Hvilke Programmer Trengs For å Jobbe Med Bilder

Hvilke Programmer Trengs For å Jobbe Med Bilder
Hvilke Programmer Trengs For å Jobbe Med Bilder

Video: Hvilke Programmer Trengs For å Jobbe Med Bilder

Video: Hvilke Programmer Trengs For å Jobbe Med Bilder
Video: Bilder: Hvordan jobbe med bilder i Infrakit 2024, April
Anonim

For å jobbe med fotografier trenger du to typer programmer: for visning og redigering. Det er applikasjoner som inneholder både disse og andre funksjoner. Noen brukere jobber med standardprogrammer, andre leter etter alternativer.

Hvilke programmer trengs for å jobbe med bilder
Hvilke programmer trengs for å jobbe med bilder

Windows har en standard bildeviser som heter Photo Viewer. Mange bruker standardprogrammet, men noen mangler funksjonaliteten, så de foretrekker å bruke andre "seere".

Et av de mest populære alternative programmene er ACDSee (https://www.acdsee.com). Programmets utvilsomme pluss er muligheten til å jobbe med et stort antall formater. Applikasjonen har slike tilleggsfunksjoner som en bildebehandler, konvertering til andre formater, å finne og fjerne duplikater, redigere.

En slags "klone" av ACDSee, men uten noen "ekstra" funksjoner, er FastStone Image Viewer (https://www.faststone.org). Andre populære billedvisere inkluderer:

- IrfanView;

- Firehand Ember;

- ThumbsPlus;

- FreshView;

- Alteros Viewer, etc.

En annen klasse programmer er designet for behandling og redigering av bilder, inkludert fotografier. Det vanlige Windows-operativsystemverktøyet er Paint. Den har minimum sett med funksjoner som kreves for redigering. Et lite sett med funksjoner for bildebehandling er besatt av "Microsoft Office Picture Manager". Begge disse applikasjonene oppfyller ikke alltid brukernes behov.

Den mest berømte bilderedigereren er Adobe Photoshop (https://www.adobe.com/en/products/photoshopfamily.html). I tillegg til at programmet har de bredeste innebygde mulighetene, kan tredjeparts plugins kobles til det, noe som gir ekstra applikasjonsmuligheter. Et eget program rettet mot massebehandling av bilder er Adobe Photoshop Lightroom.

En konkurrent til Adobe-produkter er Corel Paint Shop Pro (https://www.corel.com/corel/product/index.jsp?pid=prod4130078). Den har også et vell av verktøy som passer til fotoentusiaster.

Disse programmene er imidlertid kommersielle, og ikke alle brukere har råd til å kjøpe en av dem. Alternativene er gratis apper, som ofte oppfyller grunnleggende behov. Noen av seerne, som ACDSee eller Irfan View, har allerede spesifikke redigeringsverktøy. Blant de spesialiserte programmene er:

- PhotoFiltre;

- PhotoPad Image Editor;

- Zoner Photo Studio;

- GIMP, etc.

Anbefalt: