LCD-skjermmatriser

Innholdsfortegnelse:

LCD-skjermmatriser
LCD-skjermmatriser
Anonim

Når du velger en skjerm eller TV, vil du kanskje legge merke til en spesiell forkortelse som ligger ved siden av produktnavnet. Denne forkortelsen indikerer typen LCD-skjermmatrise.

LCD-skjermmatriser
LCD-skjermmatriser

Det er ganske mange forskjellige matrikser av flytende krystallskjermbilder, som hver har sine egne fordeler og ulemper. Det er 3 av dem, de er: TN-matrise, IPS og MVA (PVA) -matrise.

TN-matrise

TN-matrise er den eldste av alle de som er beskrevet ovenfor. Skjermbilder med denne typen matriksteknologi har ingen fordeler, bortsett fra kostnadene, og det er derfor de fortsatt er på markedet i dag. Det er verdt å merke seg at enheter med en lignende matrise selv på en eller annen måte fortrenger enheter med andre matriser, fordi de fleste velger en skjerm eller TV, og fokuserer bare på kostnad.

Når det gjelder synsvinkelen, er den ganske dårlig i forhold til resten av matrisene. Kontrasten faller til et forhold på 5: 1, og i noen tilfeller til og med 10: 1. Dessverre er ikke TN-matrisen i stand til å overføre 16,7 millioner farger, noe som betyr at fargegjengivelsen til slike enheter er ganske dårlig. Det eneste der slike matriser er overlegne alle andre, bortsett fra kostnad, er responstiden.

IPS-matrise

IPS-matriser ble opprettet for å eliminere alle mulige feil i den forrige versjonen. For det første er det verdt å merke seg nivået på fargegjengivelse. Hvis du ser på en film, vil bildet i den se mer ut som den virkelige. I dette tilfellet er synsvinkelen flere ganger større enn vinkelen til TN-matriser.

Flere mennesker kan sitte foran en slik TV eller skjerm på en gang, og alle vil se hva som skjer på skjermen. Svartiden til enheter med en slik matrise er 16 ms. Denne indikatoren gjør det ganske behagelig å se filmer eller spille spill.

MVA (PVA) -matrise

MVA (PVA) matriser er noe mellom TN og IPS matriser. Dette gjelder spesielt fargegjengivelse. Faktum er at når du ser direkte på skjermen, forsvinner noen mørke nyanser, og når du ser litt fra siden, dukker de opp igjen. Blant de viktigste fordelene med denne typen matrise er det verdt å merke seg: kontrast, takket være det ble mulig å oppnå høy definisjon i detaljer, samt en kort responstid, som er lik responstiden til IPS-matriser.

Som et resultat, hvis du skal kjøpe en skjerm eller TV og ikke vet hvilken type matrise du skal bruke på enheten, så hvis du ikke vil bruke for mye penger, så kjøp en skjerm med en TN-matrise, i det hele tatt I andre tilfeller kan du rette oppmerksomheten mot modeller av bedre kvalitet.

Anbefalt: