Hvordan Fjerne Makroer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fjerne Makroer
Hvordan Fjerne Makroer

Video: Hvordan Fjerne Makroer

Video: Hvordan Fjerne Makroer
Video: Hvordan lage makro i Excel Anniken 2024, Kan
Anonim

Hvis du jobber ofte med et Microsoft Office-program, må du gjøre de samme tingene om og om igjen, for eksempel å formatere tekst i et dokument eller kopiere. Da bør du vite hva makroer er og hvordan du kan automatisere de fleste rutinemessige operasjoner med deres hjelp. Men samtidig er makroer programmer, så de er potensielt farlige. For eksempel kan noen skrive en makro i et dokument som, når den åpnes, vil infisere datamaskinen med et virus.

Hvordan fjerne makroer
Hvordan fjerne makroer

Det er nødvendig

  • - en datamaskin;
  • - Microsoft Office 2007.

Bruksanvisning

Trinn 1

Selvfølgelig gjør makroer det lettere å jobbe i Microsoft Office. Men likevel, hvis du bruker dem, er det alltid en risiko for å få skadelig programvare. Spesielt hvis du ofte må åpne dokumenter fra ubekreftede kilder. I slike tilfeller er det bedre å deaktivere makroer eller i det minste konfigurere systemet på en slik måte at arbeidet med dem blir så trygt som mulig.

Steg 2

Deretter vil vi vurdere fremgangsmåten for fjerning av makroer ved hjelp av eksemplet på Microsoft Office 2007. Start Microsoft Office-programmet (Word, Excel). Du må velge delen, makroene som dokumentene skal fjernes fra. Hvis du fjerner merket for makroer fra Word-dokumenter, vil de fortsatt være inkludert i Excel-dokumenter. Klikk på Office-knappen øverst til venstre i programvinduet. Velg deretter "Parametere" -linjen nederst til høyre i vinduet som åpnes.

Trinn 3

Velg alternativet "Trust Center" i vinduet som vises. Velg deretter "Parametere" -linjen nederst i høyre hjørne av vinduet, deretter - "Makroparametere" -komponenten. Merk av i ruten som passer deg best.

Trinn 4

Hvis du klikker på alternativet "Deaktiver uten varsel", vil alle makroer være fullstendig deaktivert, uavhengig av digital signatur eller sertifikat. Velg dette alternativet hvis du ikke har tillit til makroer. Deaktiver med varsling fungerer som standard. Når makroen vises, vises en dialogboks der du enten kan aktivere den eller nekte den.

Trinn 5

Alternativet Deaktiver alt unntatt digitalt signerte makroer betyr at hvis makroen ikke er digitalt signert, blir den automatisk deaktivert. Hvis en digital signatur er til stede, vises et vindu der du enten kan aktivere makroen eller avvise den. Det siste elementet er "Inkluder alle". Det er bedre å ikke velge dette alternativet hvis du ikke er sikker på kildene til makroer, da du risikerer at operativsystemet mislykkes.

Anbefalt: