Hvordan åpne Filer Med Tmp-utvidelse

Innholdsfortegnelse:

Hvordan åpne Filer Med Tmp-utvidelse
Hvordan åpne Filer Med Tmp-utvidelse

Video: Hvordan åpne Filer Med Tmp-utvidelse

Video: Hvordan åpne Filer Med Tmp-utvidelse
Video: Hvordan large filer i OneDrive? 2024, Kan
Anonim

I driften av operativsystemet er det et konstant behov for å opprette midlertidige filer. De er nødvendige når du installerer programvare, rengjør gamle programmer, bare når operativsystemet fungerer normalt. Noen ganger blir det imidlertid nødvendig å finne informasjon i slike filer.

Hvordan åpne filer
Hvordan åpne filer

Tmp-filer - fra engelsk "midlertidig" - "midlertidig" er nødvendig for normal drift av operativsystemet. De fjernes vanligvis bare når de ikke lenger er behov for. Men i noen tilfeller er det nyttig å se hva de har "inne" og muligens lagre verdifull informasjon.

Åpne midlertidige filer

Det er ikke noe vanskelig å åpne en midlertidig fil. Selvfølgelig kan knekkende mestere bruke fancy seere i heksadesimalt format, men i virkeligheten er dette ikke nødvendig. Det er nok å ta:

Den vanlige "Notisblokk". Den kan brukes til å åpne mange filer med uforståelige utvidelser. Det er to måter å gjøre dette på. I det første tilfellet må du dobbeltklikke på selve filen, og deretter velge "Notisblokk" fra menyen som tilbys. I det andre tilfellet må du først starte "Notisblokk", og deretter åpne ønsket fil i den.

HEX redaktør. Dette er et verktøy for "kule" hackere som kan lese koden, gjøre sine egne endringer, gjøre endringer. Noen ganger er dette påkrevd, men for vanlige dødelige er det vanligvis ubrukelig. Derfor er dette alternativet ikke egnet for alle.

Men hvis du ikke har Notisblokk eller hacking-programmer for hånden, vil enhver tekstredigerer som WordPad eller Word gjøre. Et annet spørsmål, hvis du har åpnet en slik midlertidig fil, hva du skal gjøre med den neste.

Hvorfor åpne midlertidige filer

Dette gjøres av en enkel grunn - bevaring av informasjon. Faktum er at filnavnet før utvidelsen eller i koden, i de første tegnene, kan inneholde indikasjoner på hvilket program som kan åpne det.

For eksempel, hvis du jobbet med et hvilket som helst dokument i Word eller Excel og kalte det "Djevelen midt på nowhere.doc", kan den midlertidige filen navngis på en lignende måte. Eller det kan i seg selv inneholde en lignende streng.

Tenk deg at mens du arbeider med et dokument, ble lysene slått av, og det forsvant rett og slett fra arbeidsmappen. Deretter må du gå til Temp-mappen, og det er mulig, den vil være der. Da er det nok å endre utvidelsen og fortsette å jobbe. Informasjon lagret!

Manuell fjerning

Det skjer slik at midlertidige filer ikke automatisk slettes. Da må du gjøre det manuelt. Forsikre deg først om at dette er midlertidige filer, og at du ikke trenger dem i fremtiden. Hvis du er helt sikker på dette, kan du flytte dem til "Papirkurven" med ytterligere rydding av sistnevnte.

Men denne metoden fungerer noen ganger for lenge. Derfor kan du sette på systemet et av de mange programmene for automatisk rengjøring av unødvendig "søppel". For eksempel kan det være CleanIt eller 4Diskclean.

Anbefalt: