Hvordan Installere En Lydkodek

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Installere En Lydkodek
Hvordan Installere En Lydkodek

Video: Hvordan Installere En Lydkodek

Video: Hvordan Installere En Lydkodek
Video: K-Lite Codec Pack как правильно установить [Устанавливаем кодеки аудио и видео] 2024, Kan
Anonim

For normal video- og lydavspilling må passende kodeker være installert. Det er også situasjoner når bare videostrømmen spilles av på noen spillere, men det er ingen lyd. Følgelig må du installere ekstra lydkodeker. Vanligvis er lydkodeker inkludert i den generelle kodekpakken og installeres sammen med resten. Men det er også separate lydkodeker som utvider mulighetene for å jobbe med lydfiler.

Hvordan installere en lydkodek
Hvordan installere en lydkodek

Nødvendig

  • - Datamaskin med Windows OS;
  • - et sett med kodeker K-Lite Codec Pack;
  • - pakke med lydkodeker AME ACM MP3 Codec.

Bruksanvisning

Trinn 1

Den mest populære kodepakken for riktig video- og lydavspilling er K-Lite Codec Pack. Last ned den fra internett. K-Lite Codec Pack er helt gratis. Vær oppmerksom på at du må laste ned kodeker spesielt for operativsystemet ditt. Ellers kan det hende at de ikke installerer eller fungerer. Hvis nedlastede kodeker arkiveres, trenger du ikke installere dem direkte fra arkivet. Pakk dem ut til hvilken som helst mappe først.

Steg 2

Dobbeltklikk på den ekstraherte filen med venstre museknapp. "Veiviser for programoppsett" vises. La alle parametrene være på standardverdiene, du trenger ikke endre noe. Bare klikk "Neste" i hvert vindu. Når kodekene er installert, start datamaskinen på nytt. Start deretter videofilen. Hvis bildet og lyden spilles normalt, gikk alt bra, og ingenting annet trenger å installeres. Men det kan oppstå situasjoner der videoen spilles normalt, men det er ingen lyd. Da må du installere en ekstra pakke med lydkodeker.

Trinn 3

Last ned AME ACM MP3 Codec lydkodekpakken fra Internett. Kodeker er egnet for alle Windows-operativsystemer. Dette settet med kodeker lastes ned i arkivet, pakk ut den nedlastede filen. Opprett en halt mappe på C-stasjonen. Kopier alle de utpakkede filene fra arkivet der. Vær oppmerksom på at filene må kopieres til denne mappen. Hvis de er på et annet sted, vil systemet ganske enkelt ikke kunne installere disse komponentene.

Trinn 4

Klikk nå "Start". Velg Alle programmer-komponenten og deretter Tilbehør. I standardprogrammer klikker du på "Kommandolinje". Ved ledeteksten skriver du "rundll32 setupapi.dll, InstallHinfSection DefaultInstall 0 C: lameLameACM.inf2" og trykker Enter. Etter det vil lydkodekene bli installert. Start datamaskinen på nytt og start videofilen. Både lyd og video skal nå spille bra.

Anbefalt: