Hvordan Du Skriver Formler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Du Skriver Formler
Hvordan Du Skriver Formler

Video: Hvordan Du Skriver Formler

Video: Hvordan Du Skriver Formler
Video: Узнав этот секрет ты НИКОГДА не выбросишь старый БУР от перфоратора! Такого ты еще не видел! 2024, Kan
Anonim

Noen ganger er det nødvendig å komponere et dokument som er mer komplekst enn enkel tekst. For eksempel blir det nødvendig å sette inn grafer, formler, diagrammer etc. i den. La oss vurdere den enkleste mulige måten å sette inn formler i en vanlig tekstredigerer Microsoft Word.

Hvordan du skriver formler
Hvordan du skriver formler

Nødvendig

Tekstredigerer Microsoft Word 2007 eller 2003

Bruksanvisning

Trinn 1

I 2007 Office-versjonen kan du komme til menyelementet som er ansvarlig for å jobbe med formler gjennom "Sett inn" -delen i hovedmenyen. I den høyre blokk av "båndet" (av en eller annen grunn er det slik tilgangspanelet til redaktørens verktøy kalles i den russiske utgivelsen), er vi interessert i en knapp med en rullegardinliste. Det er vanskelig å gjøre en feil med knappen, fordi det står "Formel" på den. Du kan klikke på knappen eller velge en av formlene i rullegardinlisten - i begge tilfeller åpnes verktøylinjen til formelredigereren - "Constructor" på "båndet".

Microsoft Word 2007: Formeldesigner
Microsoft Word 2007: Formeldesigner

Steg 2

Ved hjelp av designerverktøyene vil det ikke være vanskelig å redigere formelen. Og for ikke å reprodusere ofte brukte formler hver gang på nytt, er det mulig å legge til dine egne formler i standardlisten. For å gjøre dette, velg ønsket formel i teksten, åpne rullegardinlisten som er festet til "Formel" -knappen i "Sett inn" -delen og klikk på påskriften "Lagre det valgte fragmentet i samlingen av formler"

Microsoft Word 2007: Lagre formler
Microsoft Word 2007: Lagre formler

Trinn 3

I tidligere versjoner av Word ble muligheten til å jobbe med formler implementert gjennom en ekstra komponent - ligningseditoren. Den ble ikke installert som standard når du installerte kontorpakken, så hvis du ikke finner en slik komponent i Office Word 2003, bør du installere den i tillegg. Ligningsredaktør hadde et lignende sett med verktøy og funksjonalitet, men var litt mindre brukervennlig. For å kunne bruke formeleditoren i Word 2003, må du først opprette en lenke til den i menylinjen. For å gjøre dette, i delen "Service", velg "Innstillinger" -elementet, og deretter på "Kommandoer" -fanen i "Kategorier" -listen, velg "Sett inn" -elementet, og finn deretter "Formelredigerer i høyre vindu "og dra den med venstre museknapp til den ledige. Plasser knappene i programmets øverste meny.

Anbefalt: