Hvordan Reparere En Skadet Ordfil

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reparere En Skadet Ordfil
Hvordan Reparere En Skadet Ordfil
Anonim

Når et Word-dokument av en eller annen grunn blir uleselig, er det mest sannsynlig skadet. Dette betyr imidlertid ikke at informasjonen er tapt, og du kan si farvel til den. Det er måter å hjelpe deg med å gjenopprette en skadet fil.

Ord
Ord

Metode for å gjenopprette en skadet fil nr. 1

For å gjenopprette et Word-dokument, må du gå til "File" -menyen og velge "Open" -kommandoen. Etter det skal en ny dialogboks åpnes, i den må du finne og velge den skadede filen. Deretter bør du klikke på "Åpne" -knappen og gjenopprette dokumentet. Det skjer slik at når du åpner en fil den inneholder kyrillisk, i dette tilfellet, skal en dialogboks med tittelen "Filkonvertering" vises. Her må du velge kodingen du vil gjenopprette filen i. I noen tilfeller trenger du ikke engang å endre noe, siden programmet som standard uavhengig vil bestemme den nødvendige kodingen. Det er viktig å huske at dokumentet i noen tilfeller forblir uleselig, noe som betyr at ingenting kan gjøres. Hvis det ikke er russiske tastatursymboler i filen, vises dialogboksen "Vis korreksjoner" foran brukeren, der en liste over korrigeringene som er gjort vil være synlig. Du kan gå gjennom denne listen og se hva som er løst der.

Metode for å gjenopprette en skadet fil nr. 2

Du kan velge en annen metode for å gjenopprette filen. For å gjøre dette, gå til "File" -menyen og velg "Open" -kommandoen. Etter disse handlingene vises en dialogboks, i den må du finne og velge den skadede filen. Du kan også velge type nedenfor, men hvis standard er passende, trenger ingenting å endres, brukeren trenger bare å klikke på "Åpne" -knappen. Etter denne operasjonen vil dokumentet bli gjenopprettet og åpnet. Imidlertid er det en mulighet for at den vil åpne i en annen tilstand enn forventet, men i det minste vil teksten være lesbar.

Metode for å gjenopprette en skadet fil nr. 3

Hvis de to foregående metodene ikke ga resultater, bør du bruke det gratis Recuva-programmet, som du finner på nettet. Den lar deg gjenopprette alle typer filer. Etter at du har installert den, bør du kjøre den, velge det ødelagte dokumentet i veiviseren og klikke "Neste". Avhengig av hvor filen ligger, må du velge plassering. Når dette er ukjent, bør du velge elementet "Ukjent helt sikkert" og klikke "Neste". Programmet vil søke etter mulige dokumenter og reparere den skadede filen.

Hvis dette programmet ikke hjalp, og det er ekstremt viktig å gjenopprette dokumentet, bør du installere det betalte programmet Word Recovery Toolbox. Det hjelper selv i vanskelige tilfeller og er billig. Av denne grunn bør du ta deg av å kjøpe den på forhånd, spesielt hvis dette problemet oppstår ganske ofte.

Anbefalt: