Hovedkort: Hvordan Du Kobler Det Riktig

Innholdsfortegnelse:

Hovedkort: Hvordan Du Kobler Det Riktig
Hovedkort: Hvordan Du Kobler Det Riktig

Video: Hovedkort: Hvordan Du Kobler Det Riktig

Video: Hovedkort: Hvordan Du Kobler Det Riktig
Video: Sådan tilsluttes en tre-leder motor (XD-135) fra en Saturn vaskemaskine 2024, April
Anonim

Hovedkortet er en av de viktigste delene av en datamaskin. Faktisk er det en koblingsledd mellom alle enheter som utgjør arkitekturen til systemenheten, siden de kobler alle til det. Denne funksjonen gjør utskifting av hovedkortet til en lang og kjedelig prosess som krever maksimal oppmerksomhet, konsentrasjon og tilbakeholdenhet. Utskiftingsprosessen i seg selv virker ikke spesielt vanskelig, men likevel er det et stort antall nyanser og fallgruver i den.

Hovedkortet er en av de viktigste delene av en datamaskin
Hovedkortet er en av de viktigste delene av en datamaskin

Nødvendig

  • Phillips skrutrekkere i forskjellige størrelser
  • Termisk pasta
  • Mikrofiberduk

Bruksanvisning

Trinn 1

Velge hovedkort. Når du velger et nytt hovedkort for eksisterende enheter, må du ta hensyn til følgende elementer: 1. Prosessoruttak.

2. Videoadapterkontakt.

3. Modell for tilfeldig minne.

4. Type harddiskforbindelse.

5. Antall PCI-porter.

Skriv ned alle disse parametrene (5. etter behov) og kjøp et hovedkort som oppfyller alle dine krav.

Funksjonell brettmatte
Funksjonell brettmatte

Steg 2

Fjerne det gamle hovedkortet. Fjern det venstre dekselet på systemet. Koble alle enhetene fra hovedkortet og fjern dem. Den vanskeligste delen er å fjerne prosessoren og varmeavlederen. Vær forsiktig: ikke berør prosessorpinnene med hendene, og i tilfelle du sletter termisk pasta, bruk en ny når du kobler til et nytt hovedkort. Slå av strømmen til hovedkortet (vanligvis to sløyfer). Fjern alle skruene som fester hovedkortet til systemet, og fjern det gamle hovedkortet.

Trinn 3

Installer det nye hovedkortet og skru det fast til boksen med skruene. Koble strømmen til hovedkortet, og deretter alle enhetene du har på lager. Vær oppmerksom på noen få punkter: 1. Hvis du har flere striper RAM, kobler du de samme stripene til kontaktene i samme farger. Dette forbedrer ytelsen til RAM.

2. Når du kobler til prosessoren, må du ikke ta feil med plasseringen i forhold til kontakten.

3. I tilfelle harddisken din har IDE-format, og det nye hovedkortet fungerer med SATA, er det mulig å koble en harddisk til DVD-kabler.

Anbefalt: