Hvordan Tømme Informasjonskapsler I Opera

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Tømme Informasjonskapsler I Opera
Hvordan Tømme Informasjonskapsler I Opera

Video: Hvordan Tømme Informasjonskapsler I Opera

Video: Hvordan Tømme Informasjonskapsler I Opera
Video: How to Delete Opera Cookies and Browser History 2024, Kan
Anonim

Skriptene som betjener mange nettsteder bruker datamaskinen som et tillegg til sin egen database, og legger informasjon om brukeren inn i den. Dette er veldig praktisk - denne informasjonen er bare nyttig når brukeren kommer tilbake til nettstedet og tar med seg informasjonskapselen. Skriptene vil lese de tidligere skrevne variablene, gjenkjenne brukeren og svare riktig på avkastningen. Selv om det er opp til brukeren å lagre slike filer på datamaskinen din eller ikke, er det muligheter for å slette informasjonskapsler i alle moderne nettlesere.

Hvordan tømme informasjonskapsler i Opera
Hvordan tømme informasjonskapsler i Opera

Det er nødvendig

Opera-nettleser

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis du vil tømme Opera-nettlesers lagring av informasjonskapsler helt, kan du bruke funksjonen for sletting av personlige data. Åpne programmenyen og velg elementet som heter så i delen "Innstillinger" - "Slett personlige data". Denne kommandoen åpner en dialog med minimerte slettingsinnstillinger.

Steg 2

Som standard er informasjonskapsler inkludert i listen over de som er dømt til datarengjøring, slik at oppgaven blir løst hvis du umiddelbart klikker på "Slett" -knappen i denne dialogboksen. Det er imidlertid bedre å bli kjent med listen over alt som vil bli ødelagt sammen med informasjonskapslene - plutselig vil det blant de 13 datakategoriene være noe du ikke er klar til å dele med (for eksempel passord eller åpne faner i nettleseren). For å gjøre dette, utvid dialogvinduet helt - klikk på lenken "Detaljerte innstillinger", som er plassert under advarselen om alvorlighetsgraden til handlingene du tar. Plasser de riktige etikettene i listen over kategorier av data som skal slettes, og klikk deretter på "Slett" -knappen.

Trinn 3

Hvis du bare vil fjerne informasjonskapsler fra datamaskinen din for ett eller flere nettsteder, bruker du vinduet til å administrere disse filene. Du kan ringe det ved å bruke "Administrer informasjonskapsler" -knappen - den plasseres i den andre linjen i innstillingene i dialogboksen for å slette personlige data beskrevet ovenfor og dupliseres i en av fanene i Opera-innstillingsvinduet. Hvis du bestemmer deg for å bruke hovedinnstillingsvinduet i stedet for slettedialogen, trykker du på tastekombinasjonen Ctrl + F12, går til "Avansert" -fanen og velger Informasjonskapsler fra listen over seksjoner. Den nødvendige knappen er plassert helt nederst i listen over innstillinger i denne delen.

Trinn 4

Ved å klikke på "Administrer informasjonskapsler" -knappen, åpner du et eget vindu med en liste over domener som har informasjonskapsler i nettleserkatalogen. Noen av dem lagrer flere av disse filene på ditt territorium. For å slette unødvendige, velg linjen i listen som refererer til en bestemt fil (ikke linjen med domenenavnet) og klikk på "Slett" -knappen. Når du er ferdig med det, klikker du på Lukk-knappen.

Anbefalt: