Hvordan Redusere Mp3-filer

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Redusere Mp3-filer
Hvordan Redusere Mp3-filer

Video: Hvordan Redusere Mp3-filer

Video: Hvordan Redusere Mp3-filer
Video: Hvordan kunne øke volumet på mp3, wav, flac filer 2024, Kan
Anonim

MP3-formatet er basert på en teknikk som kalles perseptuell koding. Algoritmen består i den første bestemmelsen av frekvensegenskapene til den opprinnelige filen og den påfølgende fjerningen av de fragmentene som ikke kan skilles fra det menneskelige øret. Basert på matematiske metoder komprimeres informasjon og pakkes med jevne mellomrom i separate dataområder. Kompresjonsforholdet kan variere. Verdien som karakteriserer graden av komprimering kalles bithastigheten. Således reduseres størrelsen på en mp3-fil ved å redusere bithastigheten.

Mp3 er det mest populære formatet i moderne lydenheter
Mp3 er det mest populære formatet i moderne lydenheter

Det er nødvendig

Datamaskin, lydkodingsprogramvare eller musikkredaktør

Bruksanvisning

Trinn 1

Først og fremst må du finne et program for å kode musikkfilene dine. For dette formålet kan enhver musikkredaktør (Adobe Audition, Cubase, Sound Forge og andre) være egnet, i tillegg er det spesielle programmer designet for å omkode musikkfiler til forskjellige formater. Den populære AIMP-lydspilleren har et spesielt Audio Converter-verktøy som er perfekt for dette formålet.

Steg 2

Prinsippet om å jobbe med spesielle programmer for konvertering av musikkfiler er lett å forstå. I vinduet til et slikt program er det et element der du må spesifisere kildefilen (mp3-filen, størrelsen du vil redusere), og et element der du blir bedt om å spesifisere stedet du vil lagre den nye filen (redusert). Og det må være et punkt der du må spesifisere formatet på den nye filen (mp3 i ditt tilfelle) og bithastighet.

Din oppgave er å velge en ny bithastighetsverdi som er mindre enn den opprinnelige. Du kan prøve flere alternativer for bitrateverdier for å velge den som passer deg best til slutt.

Trinn 3

Etter det, trykk på knappen med navnet "Convert" (i forskjellige programmer kan det kalles "Start", "Start", "Start", "Go", "Convert", etc.). Etter å ha fullført prosessen, kan du lytte til den nye filen din, bestemme størrelsen. Gjenta operasjonen om nødvendig.

Trinn 4

Hvis du bruker en musikkredigerer til å konvertere en mp3-fil, er oppgaven din å åpne filen i redigeringsprogrammet, og deretter, når du lagrer den, velger du ønsket format og bithastighet.

Anbefalt: