Hvordan Redusere Dpi

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Redusere Dpi
Hvordan Redusere Dpi

Video: Hvordan Redusere Dpi

Video: Hvordan Redusere Dpi
Video: Hvordan redusere risikoen ved utenlandske investeringer? 2024, Kan
Anonim

Vanligvis ønsker mange å forstørre bildet uten å miste kvaliteten, men det hender at de rett og slett ikke kryper inn i postkassen (det er en begrensning) eller ikke klatrer opp på en USB-flashstasjon. I dette tilfellet må deres dpi (fra den engelske "prikker per tomme", bokstavelig talt "antall prikker per tomme" eller oppløsningen på bildet) reduseres.

Hvordan redusere dpi
Hvordan redusere dpi

Nødvendig

Datamaskin med Adobe Photoshop installert

Bruksanvisning

Trinn 1

Åpne Adobe Photoshop-programmet. Velg "Åpne" -funksjonen i "Fail" -menyen. I "Mappe" velger du et bestemt sted (katalog, hvis det er i roten til katalogen), eller en mappe (hvis ønsket bilde er plassert atskilt fra alt).

Steg 2

Velg deretter ønsket bilde (merket med blått) i feltet som viser innholdet i mappen.

Trinn 3

Hvis du tok et bilde med et kamera, vil datamaskinen sannsynligvis ikke "spørre" deg om noe annet, og hvis det fra noen andre kilder, vil det sannsynligvis kaste ut "Manglende profil" -vinduet, hvor det vil advare deg at denne fargeprofilen ikke er innebygd for programmet. Du kan velge hvilket som helst av de tre foreslåtte alternativene (det siste som standard: "Tildel profil", med et hake under "og deretter konvertere dokument til fungerende RGB" -alternativ) og trykke på "OK" -knappen.

Trinn 4

Bildet ditt som du vil krympe har åpnet seg. Nå i menyen "Image" (image) velger du underelementet "Image Size" (størrelse på bildet) og klikker på det.

Trinn 5

I det åpnede "Bildestørrelse" -vinduet, vær oppmerksom på feltet "Dokumentstørrelse".

La oss begynne å redusere bildet. I feltet "Bredde" (bildebredde) skriver du inn en verdi som er mye mindre enn den angitte verdien (for eksempel to ganger).

Trinn 6

Merk at å redusere "Bredden" vil automatisk redusere "Høyde". Det vil si at selve programmet (med "Scale Styles", "Сonstrain Proportions" og "Resampl Image" -alternativer angitt som standard) beregner denne verdien på nytt.

Vær oppmerksom på "Pixel Dimension" -feltet. Den inneholder informasjonen vi trenger om hvor mange dpi som var i bildet og hvor mye det har blitt. I dette eksemplet kan du se at bildet er halvert (det var 1, 37M, nå 346 Kb).

Trinn 7

Vi lagrer bildet i ønsket mappe under et annet navn for ikke å forveksles med det forrige (et bilde med god oppløsning vil alltid være nyttig). Når du lagrer, velg formatet ".jpg" - det åpnes på hvilken som helst datamaskin og klikk på "Lagre".

Trinn 8

I "JPEG Options" -vinduet som åpnes, angir du "Qualiti" (bildekvalitet), helst fra 9 til 12. Underprogrammet "Progressive" er vanligvis standard. Klikk på "OK".

Miniatyrbildet er i ønsket mappe, klar for sending over Internett eller opptak til elektroniske medier.

Anbefalt: