Hvorfor Kodeker Er Nødvendig Og Hvordan Du Installerer Dem

Innholdsfortegnelse:

Hvorfor Kodeker Er Nødvendig Og Hvordan Du Installerer Dem
Hvorfor Kodeker Er Nødvendig Og Hvordan Du Installerer Dem

Video: Hvorfor Kodeker Er Nødvendig Og Hvordan Du Installerer Dem

Video: Hvorfor Kodeker Er Nødvendig Og Hvordan Du Installerer Dem
Video: Неро, жги! ►1 Прохождение Devil May Cry 5 2024, Kan
Anonim

For å komfortabelt se videoer på en datamaskin, er det ikke nok med en spiller. Evnen til å spille av multimediefiler er ganske begrenset. I dette tilfellet vil de såkalte kodeker komme til unnsetning. Det er verdt å finne ut hva de er og hvordan du installerer dem.

Hvorfor kodeker er nødvendig og hvordan du installerer dem
Hvorfor kodeker er nødvendig og hvordan du installerer dem

Video og lyd

En kodek er bredt definert som et program som brukes til å dekode eller kode lyd og video. Følgelig er de av to typer - lydkodeker og videokodeker. Disse programmene er som regel helt gratis og distribueres på nettet i ubegrensede mengder. Videre er det mange alternativer for koding av lyd og video.

For å installere kodeken for en bestemt video eller lyd (eller til og med alt sammen - videoen har også lyd), må du finne ut i hvilket format de ble kodet. For dette brukes spesielle programmer til å gjenkjenne formatene til digitale mediefiler. De mest populære er: VideoInspector, MediaInfo, GSPOT, viinfo. Den første og tredje av de fire har gratisversjoner. Etter å ha lært navnet på formatene, kan du enkelt laste ned og installere hvilken som helst kodek ved å skrive navnet i en søkemotor. Moderne kodeker har egne installatører, så det skal ikke være noen problemer med installasjonen. Det er bare en advarsel - det er nødvendig å sjekke all informasjon som er lastet ned på Internett for virus. Videre programmer.

Universell tilnærming

Det er ikke interessant å laste ned og installere en kodek for ønsket lyd- eller videoformat hver gang. Det er mye morsommere å laste ned alt og installere på en gang. For dette brukes de såkalte kodekpakningene, som inkluderer nesten alle kjente kodeker for vanlige og lite multimediaformater. Den mest populære av disse er K-Lite Codec Pack. Kodekene i seg selv er veldig små i størrelse, og hele kodekpakken tar veldig lite plass på datamaskinen din. Denne pakken distribueres helt gratis. I tillegg oppdateres den jevnlig, inkludert nye kodeker og forbedrede versjoner av gamle.

Du kan laste ned pakken på den offisielle nettsiden til forfatterne: https://codecguide.com/. Der kan du også gjøre deg kjent med gamle versjoner av pakken, lese forskjellige instruksjoner for kodeker osv. Etter at du har lastet ned pakken, må du kjøre den russiske versjonen av installasjonsprogrammet og velge russisk språk for installerte kodeker. Deretter må du velge hvilken versjon av pakken du vil installere - full eller begrenset. Her er det best å velge fullversjonen. Så begynner installasjonen. Etter noen minutter lastes ned installasjonen, og nå kan brukerens datamaskin spille nesten alle kjente multimediefiler, med unntak av de hvis avspilling er begrenset av selve datamaskinen. For eksempel vil video i HD-kvalitet avta veldig på en datamaskin med skjermkort med mindre enn 512 Mb minne.

Anbefalt: