Hvordan Formatere En Bærbar Harddisk

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Formatere En Bærbar Harddisk
Hvordan Formatere En Bærbar Harddisk

Video: Hvordan Formatere En Bærbar Harddisk

Video: Hvordan Formatere En Bærbar Harddisk
Video: Hvordan sette inn en harddisk - [Tech Knekk] 2024, Kan
Anonim

Formatering av en bærbar harddisk ligner på en intern harddisk, det vil si at du kan installere de samme filsystemene på den, velge klyngestørrelse og miste all informasjon når du formaterer.

Hvordan formatere en bærbar harddisk
Hvordan formatere en bærbar harddisk

Bruksanvisning

Trinn 1

Koble den bærbare harddisken til datamaskinen din, og åpne "Min datamaskin" oppdagelsesvinduet, og høyreklikk deretter på den. En hurtigmeny vises, der du klikker på "Format …" -elementet. Dette vil åpne innstillingsvinduet, hvis tittel vil inneholde følgende navn: "Format (plateetikett og bokstav)".

Steg 2

I dette innstillingsvinduet velger du ønsket filsystem som den bærbare harddisken skal fungere med. Hvis du jobber eller skal jobbe med store filer (4 GB eller mer), velger du NTFS-filsystemet for disken. Det skal bemerkes at dette filsystemet bare gjenkjennes av datamaskiner som kjører et operativsystem med en NT-kjerne. Hvis du ikke trenger å jobbe med store filer, kan det hende filsystemet FAT eller FAT32 godt passer deg.

Trinn 3

Skriv inn navnet på den bærbare harddisken din i "Volumetikett" -feltet, og velg deretter formateringsmetodene nedenfor. For å bekrefte formateringen, klikk på "Start" -knappen.

Trinn 4

En annen måte å formatere er å bruke spesialverktøy, for eksempel Acronis Disk Director, som er et av de mest populære verktøyene for å jobbe med harddisker. Installer det på datamaskinen.

Trinn 5

Kjør verktøyet og velg manuell modus. I listen over harddisker som tar mer plass i programvinduet, høyreklikker du på den bærbare harddisken og klikker på "Format" -elementet i hurtigmenyen som åpnes.

Trinn 6

I den øvre delen av Disk Director-vinduet er det en verktøylinje der ikonet med bildet av et racingflagg er aktivert. Klikk på den med venstre museknapp for å fullføre de planlagte oppgavene. I dette tilfellet er det formatering.

Anbefalt: