Hvordan Dele En Fil I Flere

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Dele En Fil I Flere
Hvordan Dele En Fil I Flere

Video: Hvordan Dele En Fil I Flere

Video: Hvordan Dele En Fil I Flere
Video: Deling - Enkelt forklart 2024, Kan
Anonim

Behovet for å dele en fil i flere oppstår når du for eksempel trenger å kopiere informasjon til en annen datamaskin, men det flyttbare mediet er opptatt eller plassen på den er begrenset. I dette tilfellet kan du dele en stor fil i flere små og overføre dem til en annen datamaskin etter tur.

Hvordan dele en fil i flere
Hvordan dele en fil i flere

Bruksanvisning

Trinn 1

En av måtene å dele en fil i flere er å bruke spesielle programmer - arkiver - hvorav de fleste har muligheten til å lage arkiver av spesifiserte størrelser. Det er mange slike programmer. Disse er WinRAR, WinZip, 7-Zip, Haozip og andre. Last ned og installer arkiver du vil hvis du ikke har brukt den før.

Steg 2

Ytterligere trinn, hvordan du deler en fil i flere, vil vi vise ved hjelp av WinRar-programmet som et eksempel. Selvfølgelig er grensesnittet til hver arkiver forskjellig, men hvis du stoppet ved et annet program, etter å ha gjort deg kjent med innstillingene, kan du enkelt gjenta de samme trinnene. Start WinRar, og i den innebygde utforskeren går du til mappen som inneholder filen du vil dele inn i flere små. Velg denne filen med musemarkøren og klikk på "Legg til" -knappen i programverktøylinjen.

Trinn 3

Du vil se vinduet Arkivnavn og parametere. Du kan velge arkivformat (RAR eller ZIP), samt arkiveringsparametere (sletting av filer etter pakking, opprettelse av et selvutpakkende SFX-arkiv osv.). I vårt tilfelle vil de ikke særlig påvirke resultatet.

Trinn 4

Spesifiser komprimeringsmetoden - "Ingen komprimering": det vil spare deg for bortkastet tid på datamaskinen for arkivering. I feltet "Del inn i volumer i størrelse (i byte)" angir du manuelt størrelsen som tilsvarer en liten arkivfil opprettet av programmet. Når du har angitt innstillingene, klikker du OK.

Trinn 5

Når programmet er ferdig arkivert og opprettet filer, vil du se flere nye arkiver i mappen med den originale filen, som hver samsvarer nøyaktig med størrelsen du skrev inn. Det siste arkivet er vanligvis mindre. Du kan nå kopiere delene av filen som er skaffet på denne måten til en annen datamaskin. Flytt alle delene dit, ellers vil du ikke kunne pakke dem ut på den.

Anbefalt: