Hvordan Installere Windows I

Hvordan Installere Windows I
Hvordan Installere Windows I

Video: Hvordan Installere Windows I

Video: Hvordan Installere Windows I
Video: HOWTO Hvordan installere skriver for elever på Windows PC 2024, Kan
Anonim

I dag er Windows-operativsystemet et av de mest populære i verden på grunn av det enkle og intuitive brukergrensesnittet. Du kan installere Windows både på nye datamaskiner som du nylig har kjøpt i butikken, og på arbeidsstasjoner som er samlet med egne hender.

Hvordan installere Windows
Hvordan installere Windows

Hvis operativsystemet ofte er installert i butikken på nye datamaskiner av spesialister - testere eller montører, må eieren av en datamaskin, som knapt kan kalles ny, i noen tilfeller installere Windows alene. I dag, i de aller fleste tilfeller, er en versjon av Windows XP installert på datamaskiner - de tidligere versjonene (98 og 2000) er allerede utdaterte og brukes sjelden. I utgangspunktet er det ikke så vanskelig å installere Windows.

For å gjøre dette trenger du en CD (eller en oppstartbar flash-stasjon) med Windows-operativsystemet. Det er bedre å kjøpe lisensierte produkter - slik at du kan være sikker på kvaliteten på operativsystemet du kjøpte. Sett disken inn i datamaskinen din og skriv inn BIOS med alternativet "boot from CD". Siden i de fleste tilfeller er alle BIOS-innstillinger angitt som standard, trenger du ikke å endre noe videre. Bare velg ønsket nedlastingsbane. Deretter avslutter du BIOS ved hjelp av F10-tasten, lagrer endringene og starter datamaskinen på nytt. Nedlastingen starter fra CD-en, du trenger bare å velge alternativet "Installer Windows på datamaskinen". Windows-oppsettprogrammet forbereder datamaskinen for installasjonen av operativsystemet av seg selv, kopierer alle nødvendige data fra disken og installerer operativsystemet til harddisken. Etter det vil datamaskinen starte på nytt automatisk, og du blir bedt om å oppgi produktnummeret til produktet (lisens), du kan se det på esken med platen.

Du må også fylle ut noen få ting (bosted, firmanavn eller navn på en privatperson, etc.). Installasjonen fortsetter, i dialogboksene vil du kunne se data angående installasjonsprosessen. Etter neste omstart vil Windows-systemet automatisk konfigurere seg i henhold til de tekniske egenskapene til datamaskinen din og installere alle driverne som er nødvendige for riktig drift av operativsystemet. Nok en omstart - og det er det, datamaskinen med Windows-operativsystemet installert på er klar til bruk. Installasjonsprosessen tar ikke mer enn 40 minutter.

Anbefalt: