Hvordan Ta Et Skjermbilde Av Skrivebordet

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Ta Et Skjermbilde Av Skrivebordet
Hvordan Ta Et Skjermbilde Av Skrivebordet

Video: Hvordan Ta Et Skjermbilde Av Skrivebordet

Video: Hvordan Ta Et Skjermbilde Av Skrivebordet
Video: Se hvordan du bruker virtuelle skrivebord i Windows 10 2024, April
Anonim

Brukeren kan trenge å ta et skjermbilde av skrivebordet for å dele designideer med venner, illustrere en tanke som er vanskelig eller lang å forklare med ord, be om hjelp ved å vise et systemfeilvindu til kompetente personer og i en rekke andre saker. Det er flere måter å programmatisk ta et bilde av skjermen.

Hvordan ta et skjermbilde av skrivebordet
Hvordan ta et skjermbilde av skrivebordet

Bruksanvisning

Trinn 1

Forsikre deg om at skrivebordet viser nøyaktig hva du vil fange: et bakgrunnsbilde med snarveier, en bestemt mappe, en dialogboks eller ønsket webside, trykk på PrintScreen-knappen på tastaturet. Skrivebordsbildet blir kopiert til utklippstavlen - en slags midlertidig lagring av informasjon. Nå må du legge den i en egen fil.

Steg 2

For dette er det bedre å bruke grafiske redaktører. Hvis du ikke planlegger å redigere bildet i fremtiden, er det ikke nødvendig å bruke profesjonelle programmer som Adobe Photoshop eller CorelDraw, et enkelt Paint-program vil være tilstrekkelig.

Trinn 3

Start et passende grafisk redigeringsprogram og opprett et nytt lerret ved å velge Ny fra Fil-menyen. Hvis du kjenner skjermoppløsningen, må du umiddelbart angi de ønskede lerretsparametrene i feltene "Høyde" og "Bredde". I noen applikasjoner opprettes et tomt lerret automatisk.

Trinn 4

Lim inn bildet ditt fra utklippstavlen. For å gjøre dette, velg "Lim inn" -kommandoen fra "Rediger" -menyen eller bruk Ctrl + V (Shift + Insert) -tastene på tastaturet. Hvis det vises et forespørselsvindu der du blir bedt om å øke lerretstørrelsen slik at den passer til skjermbildet, svarer du bekreftende.

Trinn 5

Lagre filen i et av de grafiske formatene:.jpg,.jpg, png,.

Trinn 6

Det er også spesielle programmer for å ta bilder fra skjermen, for eksempel Quick Screen Capture eller Fraps. Installer applikasjonen på datamaskinen din, start den og bruk hurtigtasten som er spesifisert i programmet for å ta et skjermbilde av skrivebordet. Fordelen med slike applikasjoner er at alle skjermbilder umiddelbart lagres i formatet på grafiske filer i en mappe du spesifiserer på forhånd.

Anbefalt: