Hva Er En Berøringsskjerm

Innholdsfortegnelse:

Hva Er En Berøringsskjerm
Hva Er En Berøringsskjerm

Video: Hva Er En Berøringsskjerm

Video: Hva Er En Berøringsskjerm
Video: Hva er en smartklokke? Elkjøp forklarer 2024, Kan
Anonim

En berøringsskjerm er en berøringsskjerm som brukes på mobiltelefoner, nettbrett og berøringsskjerm. Alle operasjoner ved bruk av skjermen utføres ved å berøre overflaten med en penn eller en finger. Denne typen skjermer er uten tvil den mest populære og brukes i moderne teknologi.

Hva er en berøringsskjerm
Hva er en berøringsskjerm

Historie

Den første berøringsskjermen ble oppfunnet i USA, og en enhet som bruker realisert berøringsteknologi ble utgitt i 1972 på en datamaskin kalt PLATO 4, som var utstyrt med en berøringsfølsom skjerm. Skjermen hadde lav nøyaktighet i å gjenkjenne hvor brukeren klikker, men tillot forskere å velge riktig svar når de jobber med datamaskinen og utfører de ønskede oppgavene.

Etter hvert har teknologien blitt mer og mer tilpasset og forbedret. I 1983 klarte utviklerne å frigjøre en datamaskin basert på IR-nettet. På den tiden begynte berøringsskjermene å spre seg i medisin og industri. De første mobiltelefonene med berøringsskjerm dukket opp noe senere - etter utseendet til skjermer med flytende krystall.

Fordeler og ulemper

I dag brukes berøringsskjermene ikke bare i mobile dingser, men også i spesielle terminaler for betaling, installasjoner for automatisering av handelsprosessen (for eksempel R-keeper), spillkonsoller (for eksempel PSP), etc.

Blant fordelene med slike skjermer er det enkle grensesnittet som brukes, sparing av brukbar plass og størrelse på enheten, raskt valg av ønskede funksjoner og mer praktisk skriving, samt avanserte multimediefunksjoner (for eksempel å forstørre et bilde med fingre eller kontrollere videoopprulling med et trykk). Blant ulempene med berøringsskjermene er skjørhet, høye krav til batteriressurser og behovet for konstant rengjøring av skjermen, påføring av beskyttende belegg eller film.

De nye skjermene støtter multi-touch-teknologi, som lar deg betjene telefonfunksjonene med flere fingre. Dette gjør det mulig å implementere skjermkontroll med bevegelser for å zoome inn på det viste bildet eller snu sidene i det viste dokumentet.

Skjermtyper

Operasjonsprinsippet er forskjellig i firetråds, femtråds, matrise, kapasitiv, infrarød, DST og induksjonsskjerm. Avhengig av teknologien som implementeres, kan skjermene vise et bilde og mer nøyaktig svare på berøring, både ved hjelp av ekstraobjekter (for eksempel penn), og med en håndberøring. Skjermene har også en levetid, som også kan variere avhengig av teknologien som brukes.

Anbefalt: