Hvordan Finne Ut Hovedkortmodellen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Finne Ut Hovedkortmodellen
Hvordan Finne Ut Hovedkortmodellen

Video: Hvordan Finne Ut Hovedkortmodellen

Video: Hvordan Finne Ut Hovedkortmodellen
Video: Å finne prosenten 2024, Kan
Anonim

Du må vanligvis finne ut hovedkortmodellen for å installere drivere, eller når du trenger å kjøpe en ny prosessor (eller andre komponenter) for å vite om den er kompatibel med dette hovedkortet. Det er flere måter å definere en modell på, nå vil vi liste dem opp.

Bilde
Bilde

Nødvendig

  • - skrutrekker
  • - programmer

Bruksanvisning

Trinn 1

Den første måten: den mest radikale, den mest pålitelige er å bare åpne systemenheten og se modellnavnet på selve hovedkortet. Nå setter nesten alle produsenter navnet på modellen direkte på tavlen eller stikker et klistremerke med data om modellen. Fordelen med denne metoden er at du kjenner modellen din nøyaktig. Det er sant at det også er et minus - manglende evne til å bruke denne metoden hvis det fremdeles er tetninger på blokken, og ikke alle brukere vil finne navnet.

Steg 2

Den andre måten: enklere, men krever også litt kunnskap. Hovedkortmodellen kan vises når du starter datamaskinen, når systemtesten pågår, den såkalte POST. Tittelen vil bli skrevet øverst på skjermen. For å få tid til å spille inn den, kan du trykke på "Pause" -knappen på tastaturet når POST-vinduet vises. Fordelen med denne metoden er nøyaktigheten ved å bestemme modellen til hovedkortet. Ulempen er at ikke alle datamaskiner støtter denne metoden.

Trinn 3

Den tredje, enkleste å bruke metoden: Hvis de tidligere metodene ikke passer deg av en eller annen grunn, vil du definitivt like denne. Det er spesielle verktøy (programmer) for å bestemme alt utstyret som er installert på datamaskinen din, inkludert, de kan til og med gjenkjenne en ekstern harddisk som er koblet til via USB, og de analyserer og gir informasjon om programvaren på PCen. Noen av disse programmene er: Everest, AIDA, SiS. Programmene er betalt, men heldigvis er det spesielle gratisversjoner som er litt redusert i funksjonalitet. Fordelen med denne metoden for å bestemme hovedkortmodellen: letthet - alle kan finne, laste ned eller kjøpe, og deretter installere på en datamaskin, programmene støtter russisk, så selv en liten jente vil forstå hvordan og hvor man skal se på en bestemt parameter. Ulempen med denne metoden: alt ville være bra, men slike programmer gir ofte feil resultater, og ikke bare ved å bestemme modellen på hovedkortet, men også ved andre parametere, for eksempel viser de feil prosessortemperatur, etc.

Anbefalt: