Hvordan Optimalisere Netbook

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Optimalisere Netbook
Hvordan Optimalisere Netbook

Video: Hvordan Optimalisere Netbook

Video: Hvordan Optimalisere Netbook
Video: netbook - the desk @ Langsam 2024, Kan
Anonim

Siden netbooks er utstyrt med prosessorer med lite strøm, er ytelsen deres relativt lav. Og over tid kan hastigheten på en slik enhet synke merkbart. Imidlertid kan situasjonen avhjelpes.

Hvordan optimalisere netbook
Hvordan optimalisere netbook

Hovedårsakene til dårlig ytelse av en netbook

Årsakene til den langsomme driften av netbook kan være:

- installere unødvendige programmer;

- en overflod av oppstartkomponenter;

- mangel på ledig plass på harddisken;

- tilstedeværelsen av en stor mengde søppel: midlertidige filer, data som er igjen etter avinstallering av programmer, foreldede registernøkler og andre;

- en liten mengde RAM med et ganske ressurskrevende operativsystem.

Måter å optimalisere netbook

Først og fremst er det verdt å fjerne fra harddisken alle unødvendige programmer som fulgte med netbooken eller automatisk ble installert fra Internett sammen med programvaren som var av interesse for brukeren. Den mest praktiske måten å administrere installerte programmer på er via Kontrollpanel - Programmer og funksjoner.

Rengjøring av oppstartkomponentene kan øke hastigheten på operativsystemet, ikke bare ved oppstart, men også i fremtiden. Du må ringe hurtigmenyen ved å trykke Windows + R-tastene, gå inn i msconfig-kommandoen og klikke OK. I vinduet som vises, kan du konfigurere systemkonfigurasjonen, spesielt autorun. Ved å åpne riktig fane, bør du deaktivere unødvendige programmer i listen over programmer som er lastet inn ved oppstart. Her trenger du å legge igjen bare komponentene som er viktige for driften av selve operativsystemet, resten kan fjernes. I dette tilfellet slettes ikke filer fra harddisken, de kan ganske enkelt ikke lastes inn ved oppstart.

For stabil og rask drift av operativsystemet, må det være nok ledig plass på harddisken der det er installert. Det er nødvendig å kontrollere dette og fjerne ubrukte filer i tide.

Periodisk defragmentering av harddisken vil bidra til å øke hastigheten på netbooken. Den tilhørende kommandoen ligger i "Service" -fanen fra "Harddiskegenskapene". Prosessen er lang, så før du starter den, bør du koble netbooken til nettverket og deaktivere dvalemodus. Du kan ikke jobbe med en netbook for øyeblikket.

Det vil ikke være overflødig å ha et av de spesielle programmene for rengjøring og optimalisering av driften av systemet, de såkalte rengjøringsmidlene, som er i stand til å utføre alle de ovennevnte funksjonene, samt å rense registeret fra det som er problematisk å finne manuelt..

I tillegg kan du forbedre ytelsen til en netbook med maskinvare - øke mengden RAM, samt erstatte harddisken med en større.

Anbefalt: