Hvordan Lære å Jobbe I Adobe Photoshop CS5

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Lære å Jobbe I Adobe Photoshop CS5
Hvordan Lære å Jobbe I Adobe Photoshop CS5

Video: Hvordan Lære å Jobbe I Adobe Photoshop CS5

Video: Hvordan Lære å Jobbe I Adobe Photoshop CS5
Video: Уроки Adobe Photoshop CS5 для начинающих №1 2024, Kan
Anonim

Adobe Photoshop CS5 er et grafikkredigeringsprogram som tilhører Adobe-familien. Foreløpig er det en av de mest berømte og etterspurte grafiske redaktørene, og kombinerer mange funksjoner for et bredt spekter av formål.

Hvordan lære å jobbe i Adobe Photoshop CS5
Hvordan lære å jobbe i Adobe Photoshop CS5

Funksjoner i Adobe Photoshop

Adobe Photoshop CS5 er en multifunksjonell grafikkeditor som lar deg løse et bredt utvalg av oppgaver. Programmets unike er at det samme resultatet kan oppnås på forskjellige måter.

Adobe Photoshop CS5 lar deg behandle ferdige bilder, for eksempel fotografier. Det er en mulighet ikke bare for å korrigere fargespekteret, lysstyrken og metningen på bildet, men også for å fjerne enkeltelementer eller endre farger, kombinere flere bilder og til og med endre utseendet på bildet ved å endre tiden på dagen eller lage en gammel fresko ut av bildet.

I tillegg kan du i Adobe Photoshop CS5 gjengi bildene dine fra portretter og landskap til individuelle grafiske elementer i webdesign.

Adobe Photoshop CS5 er designet for å fungere med rastergrafikk, men den støtter det nødvendige minimum av funksjoner for å jobbe med vektorobjekter, lage bilder i 3D, samt animasjon.

Hvor skal jeg begynne?

For de som aldri har jobbet med grafiske redaktører før og kommer til å jobbe seriøst i Adobe Photoshop CS5, er det viktig å gjøre seg kjent med teorien om fargenes farger, fargepaletter og deres anvendelse, samt typer bilder og oppløsning.. Etter det kan du begynne å studere programmet.

Først og fremst bør du studere grensesnittet og bestemme hvilken funksjonalitet som skal vurderes nøyere, med utgangspunkt i oppgavene som er planlagt utført ved hjelp av Adobe Photoshop CS5.

For fotografer trenger du å kjenne verktøyene for fargekorreksjon og retusjering, de vil være de viktigste når du jobber med programmet. Når du lager ditt eget bilde, er fargekorrigering viktig som regel i sluttfasen. Det er nødvendig å lære å justere lysstyrke, metning, fargebalanse selv om brukeren av Adobe Photoshop CS5 kun skal male landskap. Ofte uten dette er det umulig å oppnå en følelse av bildets integritet.

Hvis bruken av programmet ikke vil være begrenset til fargekorrigering av ferdige bilder, er det nyttig å lære det grunnleggende om å jobbe med lag og masker, samt lære å bruke enkle verktøy fra verktøylinjen og deres egenskaper.

Det er også nyttig å vurdere egenskapene til lag og filtre. Disse funksjonene kan spare deg for mye tid, slik at du kan lage de ønskede effektene med bare noen få trinn.

Du kan lære mer om funksjonene til Adobe Photoshop CS5 ved hjelp av opplæringsprogrammer eller videoopplæringsprogrammer. Imidlertid er det beste alternativet vanligvis en personlig veileder eller betalte kurs i en gruppe.

Anbefalt: