Hvordan Demontere En Stikkontakt

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Demontere En Stikkontakt
Hvordan Demontere En Stikkontakt

Video: Hvordan Demontere En Stikkontakt

Video: Hvordan Demontere En Stikkontakt
Video: Åpen installasjon 4 - kobling stikk og bryter 2024, Kan
Anonim

Dataprosessoren settes på hovedkortet i en spesiell kontakt - en stikkontakt. Det finnes forskjellige typer stikkontakter, designet for bestemte prosessormodeller. Vanligvis står en vanlig bruker overfor behovet for å erstatte en utdatert prosessor med en nyere. Men noen ganger, i sjeldne tilfeller, kan vi snakke om å bytte ut kontakten.

Hvordan demontere en stikkontakt
Hvordan demontere en stikkontakt

Bruksanvisning

Trinn 1

Du har bestemt deg for å bytte prosessor. Før du kjøper, må du finne ut hvilken stikkontakt datamaskinens hovedkort har og hvilke prosessorer den støtter. For eksempel kan enkeltkjerne- og flerkjerneprosessorer ha samme kontakt, men det betyr ikke at du enkelt kan erstatte en prosessor med en annen.

Steg 2

Prosessoren er kjøpt, nå må du installere den på hovedkortet. Koble datamaskinen fra nettverket, fjern begge sidepanelene fra systemenheten. Koble fra de forstyrrende løkkene, ikke glem å huske, eller bedre skisse, deres plassering.

Trinn 3

Nå må du fjerne kjøleboksen og prosessorens kjøleboks, vanligvis samles de i en enhet. Trekk ut kjølerkontakten, og se hvordan varmeavlederen festes til brettet. Oftest settes plast "ben" med låser inn i hullene på hovedkortet. For å fjerne varmeavlederen, bøy sperrene, for eksempel med en skrutrekker, og skyv benet ut av brettet. Gjør det samme med resten av beina.

Trinn 4

Når du fjerner varmeavlederen, må du ikke trekke den bort fra prosessoren. Hvis radiatoren ikke kan fjernes, festes den bare til prosessoren. Slå på datamaskinen i noen minutter uten å koble til kjølerkontakten. Prosessoren varmes opp, og varmeavlederen kan lett fjernes. Husk å slå av datamaskinen før du fjerner den.

Trinn 5

Kjøler og radiator fjernes, foran deg er prosessoren installert i kontakten. Undersøk det nøye - det skal være en liten spak ved siden av prosessoren. Løft den opp for å løsne prosessoren fra kontakten. Sett på den nye prosessoren, trykk den ned igjen. Merk at dette kan ta ganske mye innsats. Før du trykker på, må du sørge for at prosessoren er installert i riktig posisjon - i et av hjørnene har den ikke et ben, og i kontakten på samme side er det ingen kontakt for den. Sørg for å påføre en dråpe varmeoverføringsfett på prosessoren før du installerer kjøleribben.

Trinn 6

Behovet for å skifte stikkontakt forekommer svært sjelden og er forbundet med betydelige vanskeligheter, siden mange kontakter må være uløst samtidig. For å gjøre dette kan du bruke et tinnbad der alle kontaktene er nedsenket i en gang, eller du bør forsiktig smuldre den gamle kontakten og lodde den stykke for stykke. Etter at stikkontakten er fjernet, bruk et loddejern og en tynn stålnål for å rengjøre alle hullene til terminalene. Installer deretter en ny stikkontakt og lodd alle pinnene.

Anbefalt: