Hva Er Oppgavebehandling

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Oppgavebehandling
Hva Er Oppgavebehandling

Video: Hva Er Oppgavebehandling

Video: Hva Er Oppgavebehandling
Video: Hva er Tasks i Microsoft 365 2024, Kan
Anonim

Kanskje har hver bruker av en personlig datamaskin kommet over en oppgavebehandling, men ikke alle vet hva det egentlig er og hvorfor det er behov for det.

Hva er Oppgavebehandling
Hva er Oppgavebehandling

Oppgavebehandling

Oppgavebehandling er et av de mest praktiske og nyttige verktøyene i Windows-operativsystemet, som du kan diagnostisere systemet med og administrere forskjellige prosesser og oppgaver. Her vises forskjellig informasjon om systemet: prosessoren, dens belastning, RAM, alle prosesser som kjører for øyeblikket og applikasjoner. Her kan brukeren se informasjon om nettets hastighet og ytelse.

Ofte bruker brukerne til "tjenester" og funksjonene til oppgavebehandling hvis datamaskinen fryser og slutter å svare på eventuelle forespørsler. Dette skjer vanligvis på grunn av systemoverbelastning eller feil minnehåndtering av programmer som kjører. Det er ved hjelp av denne programvaren at brukeren kan løse det presserende problemet, nemlig å lukke prosessen eller applikasjonen som ikke reagerer med en tvungen nedleggelse.

Hvordan starter jeg Oppgavebehandling?

For å bruke dette verktøyet, må brukeren bruke en av følgende metoder: for eksempel kan du bruke hurtigtastkombinasjonen Ctrl + Alt + Delete og klikke på "Oppgavebehandling" -knappen i menyen som vises. Dette åpner Windows-skrivebordet, og et tilsvarende vindu vises. Det er verdt å merke seg at denne metoden er bra hvis datamaskinen din er frossen og ikke lenger reagerer på mushandlinger. Hvis datamaskinen ikke fryser, men noen applikasjoner fremdeles ikke svarer, kan du venstreklikke på et tomt område på oppgavelinjen (nederst til høyre på skjermen), hvoretter en hurtigmeny vises der du skal velge " Oppgavebehandling".

I alle fall vil et tilsvarende vindu vises, der brukeren vil se flere faner, disse er: "Programmer", "Prosesser", "Ytelse", "Nettverk", "Bruker" og "Tjenester". Som du kanskje gjetter, er hver fane ansvarlig for en bestemt parameter. I kategorien "Programmer" kan du se en liste over alle programmer som kjører. I fanen "Prosesser" vil du se en liste over aktive prosesser. "Ytelse" - informasjon om prosessorbelastningen vises. "Nettverk" - som du kanskje gjetter, vises belastningen på det lokale nettverket (hvis det er tilstede). "Bruker" (bare i administratormodus) - brukerne som er registrert som kontoer som for tiden jobber på datamaskinen, vises. Til slutt lagrer fanen Tjenester (fra og med Vista) informasjon om alle tjenestene i Windows-operativsystemet.

Anbefalt: