Hvordan Rydde Opp Søppelfiler

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Rydde Opp Søppelfiler
Hvordan Rydde Opp Søppelfiler

Video: Hvordan Rydde Opp Søppelfiler

Video: Hvordan Rydde Opp Søppelfiler
Video: Tittel Uønskede filer gjør mobiltelefoner sakte 2024, April
Anonim

Harddisken til en datamaskin er ofte tett med unødvendige og ukjente filer, hvis belastning må kastes. Det er upraktisk å søke etter og slette filer en om gangen, og operativsystemet kan bli skadet ved å utilsiktet slette en systemfil. Denne artikkelen vil vise deg hvordan du rydder opp unødvendige filer uten å skade datamaskinen.

Hvordan rydde opp søppelfiler
Hvordan rydde opp søppelfiler

Bruksanvisning

Trinn 1

Den enkleste løsningen er å installere et spesialprogram for å rense harddisken din fra midlertidige og foreldede filer. Det populære CCleaner-programmet kan utføre denne oppgaven. Det finnes også en rekke lignende, men mindre kraftige programvareprodukter: “Ragcleaner”, “nCleaner”, “BeClean” og andre. Spesielt verdt å merke seg er programvarepakken "TuneUp Utilities".

Disse programmene lar deg slette dupliserte filer, midlertidige filer, filer som ikke har vært brukt av operativsystemet på lenge, oppdatere distribusjoner, tomme filer, filer som ikke har en eksekutiv snarvei. Slike programmer er også i stand til å rense nettleserbufferen, nettlesingsloggen til nettsteder og deres midlertidige filer - bilder, flash-videoer, sider med tekst, etc.

Steg 2

Hvordan kan du ellers rydde opp i unødvendige filer? Prøv å jobbe for hånd. Gå til "Start" - "Kontrollpanel" - "Legg til eller fjern programmer". Slett gamle programmer som du ikke har brukt på lenge, samt tillegg til programmer som er ukjente for deg. Gå til "Min datamaskin", høyreklikk på harddisken "C" og velg "Egenskaper", og klikk deretter på "Diskopprydding" -knappen ved siden av harddiskdiagrammet. Merk av i alle boksene og klikk "OK".

Trinn 3

Defragmentering hjelper også til å rydde opp i unødvendige filer - prosessen med å gjenoppbygge harddiskklynger. Det varer ganske lenge, opptil 6-8 timer, så vær forberedt på å ikke slå av datamaskinen til slutten av prosessen. For å slette midlertidige filer permanent, gå til stasjon "C" og finn "Temp" -mappen for å tømme innholdet. Den samme mappen er i "C: / Windows" -katalogen, du kan også fjerne den. Sjekk disse mappene av og til fordi etter Windows-oppdateringer, vises det ofte nye filer som ikke lenger er behov for av systemet.

Anbefalt: