Hva Er Arkivering For?

Hva Er Arkivering For?
Hva Er Arkivering For?

Video: Hva Er Arkivering For?

Video: Hva Er Arkivering For?
Video: Что Путин предложил в своём обращении к нации 2024, Kan
Anonim

Arkivering er prosessen med å forberede filer som i komprimert men bestilt form inneholder datainformasjon - data, dokumenter, koder for kontrollprogrammer osv. Denne operasjonen utføres enten ved spesialiserte arkiveringsprogrammer, eller ved hjelp av selve operativsystemet. I tillegg har mange applikasjoner innebygd arkiveringsfunksjonalitet for egne hjelpefiler og databaser.

Hva er arkivering for?
Hva er arkivering for?

Operativsystemet til datamaskinen er som standard konfigurert til å lage sikkerhetskopier av de viktigste filene med jevne mellomrom for å ha forsikring mot egen feil eller manifestasjon av en alvorlig feil i maskinvarens arbeid - for eksempel en av harddisk. En slik sikkerhetskopi kan konfigureres slik det er praktisk for deg - for dette i de nyeste versjonene av Windows er det en komponent som heter "Backup and Restore Center". Med hjelpen kan du stille inn frekvensen for arkivering, velge filer, hvis eksemplarer virkelig er verdt å beholde, angi hvor lenge de eldste arkivene skal oppbevares, og angi andre parametere. Selve prosedyren tar som regel fra flere minutter til en time, men det forekommer i "bakgrunnen", det vil si på datamaskinen hele denne tiden kan du fortsette å jobbe med andre applikasjoner.

Arkivering, som utføres ved hjelp av spesialiserte programmer (for eksempel WinZIP, WinRAR, 7-ZIP), brukes ofte til andre formål. Hvis resultatet av de ovennevnte handlingene til operativsystemet er å lage sikkerhetskopier av filer i tilfelle nødgjenoppretting, er disse arkivene designet for å forberede filer for overføring av dem over datanettverk eller for transport på flyttbare medier. Når du for eksempel sender vedlegg via e-post, blir de først lastet opp til avsenderens e-postserver, deretter overført til mottakerens server, og deretter lastet ned til mottakerens datamaskin. Hver av disse trinnene skjer jo raskere, jo mindre blir størrelsen på de overførte filene, og tiden eller volumet til to av dem (den første og den siste) blir også betalt fra lommene til mottakeren og avsenderen. Derfor er både mottakeren og avsenderen og posttjenesten interessert i å redusere volumet på overførte filer, og det er det arkiveringsprogrammene er ment for.

Anbefalt: