Hvordan Jobbe Med Registeret

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Jobbe Med Registeret
Hvordan Jobbe Med Registeret

Video: Hvordan Jobbe Med Registeret

Video: Hvordan Jobbe Med Registeret
Video: SPL (FHS-serie) Ep.7: Bachelor i sykepleie 2024, Kan
Anonim

Windows-operativsystemregisteret brukes av system- og applikasjonsprogrammer for å lagre sine egne innstillinger, samt for å få tilgang til innstillingene som brukes i prosessen med andre programvarekomponenter i systemet. Skader på dataene som er lagret her kan føre til både mindre feil i driften av individuelle programmer og til fullstendig inoperabilitet for systemet som helhet. OS-utviklere anbefaler brukere på det sterkeste å avstå fra manuell inngrep i registret, men noen ganger oppstår behovet for dette fortsatt.

Hvordan jobbe med registeret
Hvordan jobbe med registeret

Bruksanvisning

Trinn 1

Hvis det ikke er andre verktøy for å jobbe med registeret, bruker du en standard OS-komponent som automatisk installeres sammen med installasjonen av selve systemet. Det kalles "Registerredigering", men på grunn av den økte faren for dette verktøyet for redigering av systemdata, vil du ikke finne nevnelsen hverken i hovedmenyen eller på skrivebordet eller i kontrollpanelet eller andre kjente steder for plassere lenker til lanseringsprogrammer. I alle moderne versjoner av Windows kan du åpne den ved å bruke standardprogramstartdialogboksen - dette er et lite vindu som påkalles ved å velge "Kjør" i hovedmenyen eller samtidig trykke på Win og R-tastene.

Steg 2

Skriv inn navnet på den kjørbare filen til registerredigereren - regedit.exe i inntastingsfeltet i dialogboksen for programstart. Exe-utvidelsen for systemfiler er valgfri. Klikk på OK-knappen, eller trykk på Enter-tasten, og registerredigeringsprogrammet startes. Det første du må gjøre etter at du har åpnet applikasjonen, er å sikkerhetskopiere den nåværende tilstanden til innstillingene. Dette må gjøres før du begynner å gjøre endringer i registervariablene ved hjelp av Eksporter-elementet i Fil-delen av redigeringsmenyen.

Trinn 3

Installer et program som er tryggere å bruke hvis du ikke er helt sikker på at du er forberedt på å jobbe med Windows-registeret. Ved å bruke den vanlige registerredigereren fungerer du som en kirurg - det er ingen måte å angre en utilsiktet endring i dette programmet. Det mangler også det vanlige spørsmålet "Lagre endringer?" - alle dine handlinger gjenspeiles umiddelbart i systemregistervariablene. Prøv å bruke lignende applikasjoner med mer avansert sikkerhetssystem - for eksempel kan det være det tyske programmet RegAlyzer. Den har litt forskjellig fra standardgrensesnittet på russisk, men med tilleggsfunksjoner, og du kan laste ned programmet gratis fra produsentens nettsted -

Anbefalt: