Hva Er Matrisen For Bærbare Datamaskiner Laget Av?

Hva Er Matrisen For Bærbare Datamaskiner Laget Av?
Hva Er Matrisen For Bærbare Datamaskiner Laget Av?

Video: Hva Er Matrisen For Bærbare Datamaskiner Laget Av?

Video: Hva Er Matrisen For Bærbare Datamaskiner Laget Av?
Video: How to Remotely Shutdown any Computer with CMD New 2018 2024, Kan
Anonim

Matrisen er hoveddelen av den bærbare datamaskinen. Takket være det lanseres alle prosesser i den bærbare datamaskinen. To ark med fleksibelt materiale, klemt inn med et flytende krystallstoff, er ansvarlige for arbeidsflyten til den bærbare datamaskinen. Av disse grunner er kostnadene for matrisen installert i en bærbar datamaskin veldig høy. Til referanse: den nye matrisen vil koste deg mer enn resten av den bærbare datamaskinen til sammen.

Hva er matrisen for bærbare datamaskiner laget av?
Hva er matrisen for bærbare datamaskiner laget av?

Matrisen spiller en viktig rolle i funksjonen til den bærbare datamaskinen. Den består av to ark med fleksibelt polarisert materiale, mellom hvilket det er et lag med flytende krystallløsning. Berøring av skjermen under drift kan fortrenge væsken, den vil begynne å bevege seg.

Flytende krystallers natur er slik at de er i en overgangstilstand mellom fast og flytende. Molekylene til et stoff i denne formen beholder sin krystallstruktur, men samtidig har de flyt.

Flytende krystaller som brukes i matriser har kommet langt til perfeksjon. I bærbare datamaskiner brukes en aktiv matrise - toppen av utviklingen av flytende krystallmateriale. Den produseres ved hjelp av TFT (Thin Film Transistor) teknologi. Denne typen matrise brukes i bærbare datamaskiner.

Alle matriser på moderne bærbare datamaskiner er delt inn i tre grupper. De skiller seg fra krystallene i forhold til hverandre. Dette påvirker overføring av lys og bestemmer de grunnleggende egenskapene til baseenheten til den bærbare datamaskinen.

Den første oppfant en teknologi som heter TN (Twisted Nematic - English twisted nematic). Krystaller av en slik matrise er organisert som en vriende spiral. Denne teknologien er ikke egnet for nøyaktig fargegjengivelse og brukes ikke i sin opprinnelige form. Kontrast og responstid er også langt fra ideell. De vertikale synsvinklene til TN-matriser er så ufullkomne at selv det minste avviket fører til en fullstendig endring i pikselfargen.

Deretter kom den avanserte matriksteknologien - TN + Film. TN-matrisen er dekket med en spesiell film som gjør synsvinkelen bredere. Horisontalt er synsvinkelen til en konvensjonell TN-matrise bare 90 grader, mens den forbedrede versjonen er 140 grader. Men vertikalt har situasjonen knapt endret seg.

Behovet oppstod for å skape en bedre teknologi. Det ble foreslått av Hitachi. ISP-teknologi (In-Plane Switching), eller SuperTFT, lar deg lage matriser med en synsvinkel på 170 grader, både vertikalt og horisontalt. Deres særegenhet er at krystallene er parallelle med hverandre. Lysstyrken og kontrasten til skjermer på bærbare datamaskiner med en slik matrise når 300: 1.

Anbefalt: