Hvordan Sjekke Løpende Prosesser

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Sjekke Løpende Prosesser
Hvordan Sjekke Løpende Prosesser

Video: Hvordan Sjekke Løpende Prosesser

Video: Hvordan Sjekke Løpende Prosesser
Video: Webinar: Hvordan unngå arbeidslivskriminalitet i offentlige kontrakter? 2024, Kan
Anonim

Når du jobber i operativsystemet, er det noen ganger nødvendig å spore prosesser som kjører, for eksempel for å oppdage driften av ondsinnede programmer, og noen ganger for å finne ut hva som forårsaker maksimal belastning på datamaskinen. For å se dem er det utviklet spesielle standardverktøy som er installert sammen med operativsystemet på en datamaskin.

Hvordan sjekke løpende prosesser
Hvordan sjekke løpende prosesser

Nødvendig

ferdigheter til en trygg datamaskinbruker

Bruksanvisning

Trinn 1

Når du har slått på datamaskinen, trykker du på Alt + Ctrl + Delete for å starte Windows Task Manager. Du kan også bruke kombinasjonen Ctrl + Shift + Esc for dette, eller bare starte den ved å høyreklikke på oppgavelinjen og velge riktig element. Denne sekvensen er bare relevant for brukere av Windows-operativsystemet. Gå til prosessfanen i vinduet som åpnes, se listen og utfør de nødvendige operasjonene med dem ved hjelp av hurtigmenyen.

Steg 2

Hvis du er eier av en datamaskin med et Macintosh-operativsystem, bruker du analogen til Windows Task Manager. I Mac OS kalles det Activity Monitor og ligger i listen over tjenesteprogrammer. Dette programmet fungerer på samme prinsipp som oppgavebehandling, med hjelpen kan du spore prosesser som kjører, avslutte eller suspendere arbeidet til ethvert program, se minnetildeling og prosessorbelastning, og så videre.

Trinn 3

For å se kjørende prosesser på UNIX- og GNU / Linux-operativsystemer, bruk det spesielle toppprogrammet, som du kan kjøre fra konsollen. I tillegg til det, for disse operativsystemene, er det et annet verktøy som gjør det mulig å bruke et skriptspråk for å jobbe med hver prosess separat. Også for disse operativsystemene er andre verktøy tilgjengelige som har et lignende formål og har sine egne særegenheter ved å jobbe med kjørende prosesser.

Trinn 4

Å vite hvordan du skal jobbe med oppgavestyrere er nødvendig, siden kontroll over prosesser og applikasjoner som kjører, gir deg tilgang til ytelsesinnstillinger, administrering av kjørende programmer, visning av tilleggsinformasjon og så videre. Ytterligere verktøy for administrasjon av prosesser er tilgjengelige for Windows.

Anbefalt: