Hvordan Se I Linux

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Se I Linux
Hvordan Se I Linux

Video: Hvordan Se I Linux

Video: Hvordan Se I Linux
Video: РЕШЕНИЕ ПРОБЛЕМЫ ТИРИНГА В LINUX 2024, Kan
Anonim

Når du bytter til Linux-operativsystemet, ønsker brukeren at filer i alle formater han er vant til kan vises og noen ganger redigeres i det nye operativsystemet. I dette tilfellet står brukeren overfor problemet med å bestemme at applikasjonen skal fungere med visse filformater.

Hvordan se i Linux
Hvordan se i Linux

Bruksanvisning

Trinn 1

Det første spørsmålet som oppstår før en nybegynnerbruker er hvordan du åpner DOC- og DOCX-filer. For å gjøre dette, i store distribusjoner, bruk programvarepakken OpenOffice.org eller LibreOffice, og i små distribusjoner bruker du Abiword-editoren. Du kan også levere den proprietære, men gratis IBM Lotus Symphony-pakken. Med bredbånd og ubegrenset tilkobling kan dokumenter i dette formatet vises og redigeres direkte i nettleseren ved hjelp av Google Docs og Microsoft Office Web Apps.

Steg 2

Filer i XLS- og XLSX-format kan åpnes av alle programmene som er oppført ovenfor, bortsett fra Abiword. Du kan også installere Gnumeric-programmet for å jobbe med dem. I likhet med Abiword er det ganske ressurskrevende.

Trinn 3

De fleste Linux-distribusjoner har allerede Mplayer for visning av lyd- og videofiler. Den er kompatibel med mange formater, men gjør en dårlig jobb med å spille av strømmer av internettradiostasjoner. Hvis du trenger å lytte til dem, kan du laste ned og installere en annen spiller - Real Player. Du kan også lytte til lokale lydfiler gjennom den.

Trinn 4

For å vise filer med grafiske formater, kan du bruke hvilken som helst av nettleserne som er tilgjengelige i systemet. For å gjøre dette er det bare å legge hele banen til filen du vil se i adressefeltet. Konsollvisningsverktøyet er også egnet for dette, men det er ikke tilgjengelig i alle distribusjoner. Utfør bilderedigering ved hjelp av Gimp-pakken eller det lille Mtpaint-programmet.

Trinn 5

PDF-dokumenter på Linux kan vises med Adobe Reader-programmet som er kjent for Linux-brukere. Hvis maskinen din er for treg, kan du bruke det mer kompakte XPDF-verktøyet. Du kan se slike dokumenter direkte i nettleseren ved hjelp av Google Docs-tjenesten. En liten DjView-pakke gjør at du ikke kan dra etter å ha byttet til Linux med muligheten til å se dokumenter i DJVU-format.

Trinn 6

De som må se filer som er opprettet i forskjellige CAD-systemer, må installere den gratis versjonen av QCAD-programmet. Noen ganger er det allerede i distribusjonen. Be forfatterne av tegningene om å konvertere dem til DXF-format før filene sendes, så vil du mest sannsynlig kunne gjøre deg kjent med dem.

Anbefalt: