Hvordan Programmere Spill

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Programmere Spill
Hvordan Programmere Spill

Video: Hvordan Programmere Spill

Video: Hvordan Programmere Spill
Video: Lær å lage spill: Start 2024, April
Anonim

Å lage et forfatterspill er en spennende og allsidig prosess. Dette er en mulighet til å la fantasien løpe løpsk, komponere en spennende historie og se fruktene av arbeidet ditt på skjermen. Å spille i 3D er en fin måte å uttrykke ideer og bringe historier til liv.

Hvordan programmere spill
Hvordan programmere spill

Nødvendig

  • For å skrive ditt eget 3D-spill trenger du:
  • - komme med en tomt;
  • - mal manus;
  • - last ned programvare fra nettverket og kjøp en mikrofon;
  • - grunnleggende kunnskap om programmeringsspråk

Bruksanvisning

Trinn 1

Velg sjanger av spillet. Å, det er mye å velge mellom! Skyting, sanntidsstrategi, arkade, action, racing, eventyr, simulering av virkeligheten - for den første forfatterens spill er det bedre å velge en sjanger du selv liker å spille og kjenne dens lover og finesser.

Steg 2

Kom med et plott og skriv et manus. Scenariet er veldig viktig i et 3D-spill, det består av tre deler. Jo mer detaljert manuset er, desto lettere blir det senere å gjøre programmering.

Den første delen av manuset er et konseptdokument. Den beskriver hele den tekniske komponenten i spillet, grunnlaget det vil fungere på.

Den andre delen er design. Tenk på og beskriv antall tegn, hva slags omgivelser de vil omgi, hvor mange og hvilke spesialeffekter, grafikk, stil og grunnleggende farger.

Den tredje delen er selve manuset. Beskriv plottet. Gjør den så detaljert og detaljert som mulig - bestem hvor mange svinger og linjer det vil være i den. Slipp fantasien løs, for dette er forfatterens spill. Ikke begrens deg selv, skap med full styrke. Valget av motoren som spillet skal kjøres på avhenger av hvor mangesidig handlingen vil være.

Trinn 3

Bestem deg for motoren. Det første spillet kan gjøres enkelt og lite overfylt. For et ikke så stort spill er FPS Creator-motoren ganske passende.

Hvis du likevel bestemmer deg for å starte med en gang med et utvidet spill med et komplekst plot, høyhastighetsbevegelser, et stort antall helter og visuelle effekter, kompleks grafikk og en rekke lyder, så velg den kraftige NeoAxis Engine.

Trinn 4

Spillressurser. Disse inkluderer lyder, teksturer, modeller - all denne programvaren kan lastes ned fra Internett. På nettet finner du mange interessante ting, nå tilbys et stort antall gratis filer av 3D-modeller, teksturer og lyder, ferdige beskrivelser av 3D-verdenen og grafiske objekter.

Vær oppmerksom på skaperen av 3D-objekter og modeller 3DSMAX - dette programmet vil hjelpe deg med å lage hovedpersonen, hans fiender og gi animasjon til bevegelsene deres. For å gjøre det lettere for deg å konvertere 3D-objekter til et annet format, laster om nødvendig ned en omformer, for eksempel 3D Object Converter 4.60.

Du trenger også en grafikkredaktør for å male og redigere teksturer, sprutskjermer og andre objekter, for eksempel PaintShop.

For å skrive musikk og redigere lyder, er Tuareg v 1.5 ganske egnet.

Hvis du ikke vil laste ned en ferdig skapt verden, men ønsker å lage din egen, bruker du Visual Terrain Maker-redigereren - det hjelper deg med å designe geografisk lettelse, rom, vegger, strukturere det hele, lage et lysbilde.

Trinn 5

Programmering er den siste fasen. Du har gjort en god jobb, fullt utviklet hovedsiden av spillet - og nå er det ikke vanskelig å fullføre det, hvis du har de enkleste programmeringsferdighetene, for eksempel Dark BASIC. Det er et enkelt språk og har også et innebygd hjelpesystem.

Anbefalt: