Hvordan Automatisere Oppdatering Av Dr.Web Antivirusdatabaser Over Det Lokale Nettverket

Hvordan Automatisere Oppdatering Av Dr.Web Antivirusdatabaser Over Det Lokale Nettverket
Hvordan Automatisere Oppdatering Av Dr.Web Antivirusdatabaser Over Det Lokale Nettverket

Video: Hvordan Automatisere Oppdatering Av Dr.Web Antivirusdatabaser Over Det Lokale Nettverket

Video: Hvordan Automatisere Oppdatering Av Dr.Web Antivirusdatabaser Over Det Lokale Nettverket
Video: Dr Web Как установить и обновить ключ? 2024, April
Anonim

La oss si at du ikke har en internettforbindelse på arbeidsplassen din, men at du har et lokalt nettverk. Og på noen av datamaskinene i det lokale nettverket oppdateres antivirusdatabasene med jevne mellomrom. Du kan selvfølgelig kopiere databasene til datamaskinen hver dag og oppdatere dem manuelt. Eller du kan bruke 15 minutter en gang på å sette opp automatiseringen av denne prosessen, og glemme det lenge.

Hvordan automatisere oppdatering av Dr. Web antivirusdatabaser over det lokale nettverket
Hvordan automatisere oppdatering av Dr. Web antivirusdatabaser over det lokale nettverket

La oss vurdere oppgaven ved å bruke Dr. Web antivirus som et eksempel. Selv om denne løsningen er egnet for alle antivirusprogrammer som lar deg laste ned antivirusdatabaser separat fra programmet og ikke kan oppdatere databasene over det lokale nettverket.

Hele algoritmen kommer ned til fire enkle trinn:

- lage en mappe på den lokale datamaskinen der antivirusdatabasen skal lagres;

- lage et skript for automatisk kopiering av ferske databaser fra en ekstern datamaskin til en lokal;

- lage en oppgave i oppgaveplanleggeren og konfigurere den periodiske utførelsen;

- fortell antivirusprogrammet hvor du kan få oppdateringer.

La oss lage en mappe på datamaskinen vår der databasene skal kopieres fra den betingede serveren. For eksempel:

La oss nå lage et skript (program) som vil kopiere antivirusdatabaser fra en ekstern datamaskin i det lokale nettverket til den lokale datamaskinen.

I en hvilken som helst teksteditor kan du opprette en fil “copy_bases.bat” med følgende innhold:

Her er “server” navnet på den eksterne datamaskinen i nettverket der antivirusdatabasene og nettverksstien til dem er lagret. Linjer som begynner med dobbelt kolon (“::”) er kommentarer. De kan ikke leses av en datamaskin, men forteller brukeren formålet med visse kodelinjer.

Skriptet viser to forskjellige alternativer for kopiering av filer. En av dem krever administratorrettigheter, den andre ikke. Prøv begge deler og finn en som passer for deg. For å sjekke det, må du dobbeltklikke på den opprettede filen. Det skal vises et konsollvindu som viser informasjon om databasekopieringsprosessen.

Bilde
Bilde

Etter at skriptet er opprettet og testet, må du opprette en oppgave i OS-oppgaveplanleggeren som med jevne mellomrom kjører skriptet vårt.

La oss åpne kontrollpanelet og gå til delen "Administrasjon". La oss velge "Oppgaveplanlegger". Gå til "Task Scheduler Library" på venstre side av planleggeren. I delen "Handlinger" velger du "Opprett en enkel oppgave …" (eller høyreklikk på et tomt område i den midtre delen av vinduet og velg et lignende element).

Bilde
Bilde

Veiviseren for oppgaveopprettelse åpnes. La oss skrive inn navnet på oppgaven, for eksempel "Kopiering av Dr. Web antivirusdatabaser". Klikk "Neste".

Bilde
Bilde

La oss nå stille frekvensen til oppgavelanseringen. Vi vil indikere riktig alternativ og klikke "Neste".

Bilde
Bilde

La oss sette opp oppgavens starttid og gå videre.

Bilde
Bilde

La oss sette handlingen for oppgaven - "Start programmet".

Bilde
Bilde

Og i neste trinn i veiviseren vil vi indikere banen til skriptet vårt "copy_bases.bat".

Bilde
Bilde

Nok en gang, sørg for at alle oppgaveinnstillingene er riktig innstilt og klikk "Fullfør". Oppdraget skal vises på slutten av oppdragslisten.

Bilde
Bilde

Det siste som er igjen å gjøre er å konfigurere antivirusprogrammet slik at det oppdaterer databasene fra riktig katalog. Vi går til antivirusinnstillingene i delen om oppdateringer, og spesifiserer banen til mappen der vi vil ha nye antivirusdatabaser.

Bilde
Bilde

Skjermbildet viser at Dr. Web tillater oppdatering fra en nettverksmappe. Av en eller annen grunn fungerer denne funksjonen imidlertid dårlig. I mitt lokale nettverk vil for eksempel antivirusen kategorisk ikke oppdatere fra en katalog på en ekstern datamaskin.

Men etter at operasjonene er utført, kan du være sikker på at antivirusdatabasene alltid vil være oppdatert så snart de er oppdatert på serveren.

Anbefalt: