Hvordan Fikse Bakgrunnen

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Fikse Bakgrunnen
Hvordan Fikse Bakgrunnen

Video: Hvordan Fikse Bakgrunnen

Video: Hvordan Fikse Bakgrunnen
Video: HJEMSKJERM OPPDATERING TUTORIAL! IOS 14📱 2024, Kan
Anonim

Noen ganger krever designers intensjon at bakgrunnsbildet forblir stille når den besøkende blar gjennom sideinnholdet. Dette kan gjøres ved å endre standardinnstillingen for bakgrunnsatferd ved å bruke instruksjonene for CSS (Cascading Style Sheets).

Hvordan fikse bakgrunnen
Hvordan fikse bakgrunnen

Bruksanvisning

Trinn 1

Legg til en stylingbeskrivelse for kroppsblokken i nettdokumentet ditt som inneholder en bakgrunnsvedleggsegenskap satt til fast, og sidebakgrunnen forblir stasjonær når dokumentet ruller. Denne metoden for å fikse bakgrunnen fungerer i alle nettlesere som støtter noen av de gjeldende CSS-standardene fra versjon 1.0. I tillegg til den faste verdien, gir standardene to alternativer for denne egenskapen - bla og arve. Hvis det ikke er spesifisert noen verdi for bakgrunnsvedlegg i beskrivelsene av dokumentstilen, antas den å være satt til å bla som standard. I dette tilfellet vil bakgrunnen bevege seg sammen med bla av sideinnholdet. Arveverdien indikerer at den samme verdien skal brukes for dette elementets bakgrunn-vedleggsegenskap som for det overordnede elementet.

Steg 2

Legg til et stilattributt i koden for siden du ønsker, og legg til en stilbeskrivelse for å fikse bakgrunnen. Det kan for eksempel se slik ut: Du kan også spesifisere adressen til bakgrunnsbildet her:. Erstatt adressen og navnet på bildet (img / pic.gif) med dine egne verdier. Denne metoden er praktisk fordi den krever minst mulig endring i sidekoden, men oftere plasseres beskrivelsen av stiler i en egen blokk i hodet på dokumentet eller til og med i en separat fil.

Trinn 3

Hvis du vil bruke en egen CSS-blokk med instruksjoner for å fikse bakgrunnen til siden, må du plassere følgende kildekode, for eksempel følgende linjer:

BODY {bakgrunn: url (img / pic.gif) løst;}

Ikke glem å ta med riktig navn og adresse på bakgrunnsbildet i stedet for img / pic.gif.

Anbefalt: