Hvordan Multiplisere Kolonner I Excel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Multiplisere Kolonner I Excel
Hvordan Multiplisere Kolonner I Excel

Video: Hvordan Multiplisere Kolonner I Excel

Video: Hvordan Multiplisere Kolonner I Excel
Video: Hvordan flytte kolonner i Excel 2024, Kan
Anonim

I MS Excel kan kolonner multipliseres på minst to måter: med eller uten mellomprodukter, hvis det ikke er behov for slike produkter. For å gjøre dette, bruk standardfunksjonene fra gruppen matematisk: "PRODUKT" og "SUMPRODUKT".

Hvordan multiplisere kolonner i excel
Hvordan multiplisere kolonner i excel

Bruksanvisning

Trinn 1

Åpne en Excel-arbeidsbok med de nødvendige dataene. Anta for eksempel at du har en tabell med to kolonner med data: "volum" og "tetthet". Fra disse må du beregne den totale massen til flere stoffer.

Steg 2

Plasser markøren i tabellcellen der resultatet skal skrives. I dette tilfellet er det cellen ved siden av "total masse" -kolonnen. Klikk på innsettingsfunksjonen (fx) på hovedverktøylinjen. Dette åpner et vindu for valg av ønsket funksjon. Det kan også kalles ved å trykke på autosumtegnet Σ og velge "Andre funksjoner …" i rullegardinmenyen.

Trinn 3

I vinduet som vises, velg gruppen av funksjoner "matematisk" og finn "SUMPRODUCT" i den. Et vindu vises der du trenger å legge inn dataområdene du vil beregne resultatet for. Dette kan gjøres på flere måter.

Trinn 4

Bare velg det første nødvendige området med markøren, og betegnelsen vil vises i "Array 1" -feltet. Ved siden av vises den numeriske serien som tilsvarer det valgte dataområdet. Det samme kan gjøres ved å spesifisere det nødvendige dataområdet manuelt i C2: C6-format.

Trinn 5

I feltet "Array 2" spesifiserer du neste dataområde på en eller annen måte. Du kan angi fra 2 til 30 matriser for denne funksjonen. Vær oppmerksom på at for å beregne denne funksjonen er det nødvendig at den numeriske serien legges inn i tabellen med samme bitdybde. De. Hvis data i ett område er spesifisert med hundre presisjon, må de, når de multipliseres med heltallverdier, også skrives i et format med hundre presisjon, for eksempel 11, 00.

Trinn 6

På denne måten får du summen av de parvise produktene i to dataserier uten mellomberegninger. Hvis du trenger å få det samme resultatet, men for eksempel med indikasjonen på hvert parvise produkt, for å beregne prosentandelen av massefraksjonene av stoffer ytterligere, bruk funksjonen "PRODUKT"

Trinn 7

Ring den angitte funksjonen på en av de ovennevnte måtene. Hun er også i mattegruppen. Her må du fylle ut feltene "Nummer 1", "Nummer 2" osv. I feltet "Nummer 1" spesifiserer du den første cellen fra det første multipliserte området, i det neste feltet - den første cellen fra det andre området, og så videre. Du kan spesifisere opptil 30 argumenter. Klikk OK.

Trinn 8

Autofullfør cellene. For å gjøre dette, ta tak i nedre høyre hjørne av cellen med formelen med markøren, mens du holder nede venstre museknapp, strekker du valgområdet til høyden på kolonnen. Programmet multipliserer automatisk hvert neste par celler. På slutten av den resulterende raden setter du inn autosum-funksjonen, om nødvendig.

Anbefalt: