Hvordan Koble Til Fiberoptisk Kabel

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Koble Til Fiberoptisk Kabel
Hvordan Koble Til Fiberoptisk Kabel

Video: Hvordan Koble Til Fiberoptisk Kabel

Video: Hvordan Koble Til Fiberoptisk Kabel
Video: Преобразование Ethernet в оптоволокно с использованием одного оптического волокна 2024, Kan
Anonim

En fiberoptisk kabel er en tråd av plast eller glass som fører lys innover. Den brukes til å overføre digital informasjon over lange avstander i høy hastighet. For å koble fiberen til utstyret, er det nødvendig å ty til spesielle metoder.

Hvordan koble til fiberoptisk kabel
Hvordan koble til fiberoptisk kabel

Det er nødvendig

  • - skjøte;
  • - lofri serviett
  • - alkohol;
  • - kjøttøks;
  • - spesiell sveisemaskin;
  • - optisk tester.

Bruksanvisning

Trinn 1

For en mekanisk forbindelse er det nødvendig med en skjøt, i kroppen som de spaltede ender av optiske fibre føres inn gjennom kanalene. Først og fremst må de rengjøres og avfettes. Fjern foringsrøret med en buffer-stripper. Fukt en lofri klut med alkohol og avfett endene av fibrene med den. Del deretter fiberenden i 90 ° vinkel ved hjelp av et spesialverktøy - en kløver.

Steg 2

Sett inn de ferdige endene gjennom sidekanalene på spleisen fra forskjellige sider inn i kammeret, som er fylt med nedsenkningsgel. Sett inn fibrene til de kommer i kontakt. Skjøtedekselet holder etter skjøten godt etter lukking. Installer den monterte skjøten på skjøteplaten på korset eller koblingen sammen med den teknologiske tilførselen av fiber. Sjekk kvaliteten på forbindelsen med en OTDR eller optisk tester.

Trinn 3

En annen metode for å koble sammen optiske fibre er sveising. For det trenger du et spesielt apparat som inneholder et mikroskop, klemmer, buesveising, en mikroprosessor og et krympekammer. Forbered endene på fibrene for skjøting på samme måte som du forberedte dem på mekanisk skjøting, og fjern kappen fra dem. Plasser en krymphylse i den ene enden for å beskytte sveisen. Deretter, som angitt i det første trinnet, avfetter og fliser endene.

Trinn 4

Plasser fibrene i skjøteren for å justere dem. Den automatiske enheten justerer fibrene, evaluerer spaltingen og vil etter å ha mottatt bekreftelse fra operatøren sveise. Hvis enheten ikke har disse funksjonene, må disse operasjonene utføres manuelt. Evaluer sveisekvaliteten med et optisk reflektometer. Denne enheten vil avsløre graden av demping og uensartethet. Skyv varmebrønnen over sveisen og legg den i krympeovnen i et minutt. Når hylsen er avkjølt, plasserer du den i skjøtskjoldet på korset eller hylsen sammen med den teknologiske tilførselen av fiber.

Anbefalt: