Hva Er Nyansene I Undervisning I Programmering For Barn

Innholdsfortegnelse:

Hva Er Nyansene I Undervisning I Programmering For Barn
Hva Er Nyansene I Undervisning I Programmering For Barn

Video: Hva Er Nyansene I Undervisning I Programmering For Barn

Video: Hva Er Nyansene I Undervisning I Programmering For Barn
Video: Lær deg å programmere! Koding for nybegynnere #1 2024, Kan
Anonim

Programmering er en morsom prosess. Nå er det ikke nødvendig å legge inn mange kodelinjer på engelsk for å mestre det grunnleggende og få det første resultatet. Det er flere og flere utviklingsmiljøer som vil hjelpe et barn med å lage et eget program raskt og effektivt.

Hva er nyansene i undervisning i programmering for barn
Hva er nyansene i undervisning i programmering for barn

Hvilket språk du skal velge: visuelt eller tekstlig?

Programmeringsspråk for barn kan deles inn i to kategorier: visuelt og tekstuelt. Når du velger et språk, må du tilstrekkelig vurdere barnets aldersegenskaper. Hvis dette er en grunnskoleelev, er det bedre å velge et visuelt utviklingsmiljø. Alt et barn trenger er evnen til å lese, dra og slippe ikoner på arbeidsflaten. Hvis barnet er en videregående student, kan du bytte til tekstspråk. Det skal legges stor vekt på syntaksen, da feilstaving av funksjonen kan forstyrre programmet.

Visuelt utviklingsmiljø Skrap

Programmet er det mest populære blant skolebarn, ettersom det har et intuitivt grensesnitt. Hvert program i Scratch er et eget prosjekt. Når du oppretter et prosjekt, kan du skrive inn dine egne tegn, velge tid og sted for handlingen, opprette bakgrunner. Overfloden av blokker lar deg velge de ønskede funksjonene. Når du lager et spill i Scratch, kan du programmere helten til å utføre visse handlinger, endre utseendet, legge til lydspor og tilbakemeldinger fra brukerne. Dette miljøet er også bra for pedagogiske formål. For eksempel, for en kjemieleksjon, kan du lage en modell av et hydrogenatom, og for en biologileksjon, en Pavlov hundesimulator.

Python tekstbasert programmeringsspråk

Python passer for studenter i femte klasse og eldre. For å studere det er boka av Michael Dawson "Programming in Python" perfekt, der det foreslås å mestre de grunnleggende begrepene objektorientert programmering. Gjennom eksempler på små programmer som består av to eller ti linjer, blir barnet vant til dette utviklingsmiljøet, husker hovedfunksjonene. Takket være pygame-utvidelsen, etter å ha lært de grunnleggende begrepene i språket, kan du gå videre til å lage et ekte spill for en personlig datamaskin. Det skal bemerkes at Python ikke bare er bra for pedagogiske formål, det brukes av NASA, Google og andre store selskaper.

Anbefalinger

Det er viktig å forstå at hovedmålet med undervisning i programmering i skolealder er å tilegne seg universelle ferdigheter av barn som vil hjelpe dem å jobbe med ethvert programmeringsspråk. Disse ferdighetene inkluderer logisk tenkning, målsetting og planlegging.

Anbefalt: