Hvordan Reparere En Bærbar Strømforsyning

Innholdsfortegnelse:

Hvordan Reparere En Bærbar Strømforsyning
Hvordan Reparere En Bærbar Strømforsyning

Video: Hvordan Reparere En Bærbar Strømforsyning

Video: Hvordan Reparere En Bærbar Strømforsyning
Video: laptop charger repairing 2024, Kan
Anonim

En bestemt kategori av mobile datamaskinproblemer er relatert til et problem med strømforsyningen. Vanligvis er disse feilene forårsaket av feil håndtering av enheten og ledninger i dårlig kvalitet i rommet.

Hvordan reparere en bærbar strømforsyning
Hvordan reparere en bærbar strømforsyning

Det er nødvendig

  • - saks;
  • - isoleringstape;
  • - kniv;
  • - loddejern.

Bruksanvisning

Trinn 1

Finn kilden til problemet først. De fleste strømforsyninger til mobile datamaskiner består av to elementer: en transformator som leverer en stabil spenning og en kabel som kobler enheten til en bærbar datamaskin. Sjekk med en tester hvilket element som er ustabilt.

Steg 2

Koble strømforsyningen fra stikkontakten. Demonter apparatet. Husk at denne gjenstanden ikke inneholder skruer. Bekreft igjen at problemet ligger i ledningen, og ikke selve transformatoren, ved å sjekke kontaktene med en tester.

Trinn 3

Kjøp en ny strømforsyningskabel. Sørg for at den inneholder riktig mengde indre kjerner. Koble den nye kabelen til transformatoren som erstatter den gamle. I dette tilfellet er det veldig viktig å koble til hver spesifikke ledning riktig.

Trinn 4

Monter enhetens kropp og pakk den med isolerende tape. Hvis du var forsiktig nok med å demontere blokken, lim du halvdelene av saken sammen. Den andre metoden er mindre sikker, fordi kan føre til at strømforsyningen åpnes under drift.

Trinn 5

Hvis problemet er i ledningen som kobler strømforsyningen til den bærbare datamaskinen, må du kjøpe en ny kontakt. Ofte er det dette elementet i enheten som går i stykker. Forsikre deg om at kontakten på enheten er feil, ikke den mobile datamaskinen.

Trinn 6

Klipp kabelen i en avstand på 5-10 cm fra kontakten. Lodd en ny adapter. Vær oppmerksom på at bærbare datamaskiner fra noen selskaper har veldig spesifikke spor for tilkobling av strømforsyning.

Trinn 7

Hvis du vil forlenge batterilevetiden, setter du kablene inn i et plastrør før du lodder ledningene. Isoler hver enkelt kjerne. Skyv røret slik at det dekker de sårbare stedene. Fest den med elektrisk tape.

Trinn 8

Hvis årsaken til feilen er en transformatorfeil, må du kjøpe en ny strømforsyning. Velg en universaladapter som har et stort utvalg av avtakbare kontakter. Vær oppmerksom på muligheten for å endre utgangsspenningen.

Anbefalt: