Hvilken Bærbar PC Du Skal Velge Programmerer

Innholdsfortegnelse:

Hvilken Bærbar PC Du Skal Velge Programmerer
Hvilken Bærbar PC Du Skal Velge Programmerer

Video: Hvilken Bærbar PC Du Skal Velge Programmerer

Video: Hvilken Bærbar PC Du Skal Velge Programmerer
Video: SÅDAN VÆLGER DU HVILKEN COMPUTER DU SKAL HAVE - FØNIKS KONFIGURERBAR PC 2024, Kan
Anonim
Hvilken bærbar PC du skal velge programmerer
Hvilken bærbar PC du skal velge programmerer

Datamaskinen til programmereren er det viktigste arbeidsverktøyet, etter hodet. Selv om bærbarhet er et valgfritt attributt, er en bærbar PC veldig praktisk av noen objektive og mange subjektive grunner:

  • du kan ta den med på en lang tur for presserende oppgaver
  • det er mer praktisk å ha et tilpasset verktøy for hånden enn å distribuere et midlertidig utviklingsmiljø på andres maskin hver gang
  • du kan jobbe med det både ved bordet og i sofaen

Så hvilken bærbar PC skal du velge?

Det viktigste spørsmålet du må stille når du velger en bærbar PC for programmering er - hvilke plattformer skriver du programvare for? I denne forbindelse kan programvareutvikling deles inn i følgende typer: webutvikling (nettlesere, webservere), programvareutvikling for stasjonære operativsystemer (datamaskiner, bærbare datamaskiner), mobilutvikling (smarttelefoner, nettbrett, klokker osv.). Det er også områder med kompleks vitenskapelig databehandling og maskinlæring, men for dem brukes som regel spesialutstyr, så vi vil ikke vurdere dem.

Med jern er alt enkelt - jo kraftigere og moderne, jo bedre. Men likevel, du bør ikke tankeløst løpe for å kjøpe opp hver nye bærbare modell som kommer ut. For mer eller mindre komfortabel utvikling er minst 8 gigabyte RAM, en SSD-stasjon på 100 gigabyte og en prosessor ikke eldre enn 5 år egnet. Den samlede ytelsen til maskinvaren påvirker direkte hastigheten til å bygge og kompilere applikasjoner, noe som reduserer syklusen med programvareutvikling og testing.

Med skjermstørrelsen er alt også intuitivt klart - jo større skjermen, jo mer informasjon kan passe på den og jo større saken og følgelig vekten til den bærbare datamaskinen. I de fleste tilfeller er en standard 15-tommers skjerm bra.

Men valget av operativsystem kan påføre noen begrensninger for påfølgende arbeid. Saken er at for å kompilere applikasjoner for Apple-plattformer (macOS, iOS, watchOS, tvOS og andre) trenger du en datamaskin som kjører macOS-operativsystemet.

Derfor, hvis du skriver programvare for en av Apple-plattformene, vil du mest sannsynlig trenge en MacBook. I prinsippet er det måter å sette macOS på maskinvare fra andre produsenter, men dette bryter lisensavtalen og krever ytterligere innsats (for eksempel valg av en spesifikk maskinvarekonfigurasjon) uten å garantere et arbeidsresultat.

Utvikling for Windows og Linux er litt enklere - ingenting hindrer deg i å kompilere en applikasjon for Windows eller Linux på noen av de tre mest populære stasjonære operativsystemene (Windows, Linux, macOS), men det er fortsatt mer praktisk å utvikle programvare på målplattform. Med installasjonen av Windows og Linux samtidig på samme bærbare datamaskin, for å bytte mellom dem om nødvendig, er det vanligvis ikke noe problem heller, det viktigste er å ha nok harddiskplass.

Hvis du driver med webutvikling, vil en bærbar datamaskin som kjører et av disse tre operativsystemene, fungere for deg.

Anbefalt: